2018-10-02 18:20:10
Φωτογραφία για 10 απλές ασκήσεις που προπονούν το μυαλό όσων τρέχουν!
Σύμφωνα με αρκετές έρευνες η δύναμη της θέλησης μπορεί να αυξηθεί με τη κατάλληλη εξάσκηση όπως ο οποιοσδήποτε μυς του ανθρωπίνου σώματος.

Μάλιστα είναι δεδομένο ότι η θέληση είναι αυτή που τις περισσότερες φορές, σπρώχνει το σώμα στην επιτυχία. Το παιχνίδι του μυαλού, είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δρομείς.

Αν λοιπόν κανείς προπονηθεί και σε αυτόν τον τομέα, τότε μπορεί να βοηθήσει την προπόνησή του και να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Προειδοποίηση: Όπως όλες οι προπονήσεις και η συγκεκριμένη είναι απαιτητική. Στο τέλος όμως, θα είστε σε θέση να διαχειρίζεστε τη θέληση σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε με τα πόδια σας κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Οι ασκήσεις αυτές είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως φέρνουν αποτέλεσμα και φυσικά θα το διαπιστώσετε και στις δραστηριότητές σας.

1. Δέκα λεπτά διαλογισμού

Ο διαλογισμός θα σας δώσει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη άσκηση της λίστας. Με αυτόν προπονείται το μυαλό ώστε να επικεντρώνεται σε έναν στόχο και να αντιστέκεται στον πειρασμό της περιπλάνησης.

Ερευνες έχουν δείξει πως έπειτα από 2-3 ημέρες διαλογισμού για 10 λεπτά, το μυαλό σας θα είναι σε θέση να συγκεντρώνεται πιο εύκολα, θα έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος. Μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ (http://www.willpowered.co/learn/benefits-of-meditation-on-willpower) περισσότερα για τα οφέλη του διαλογισμού.

2. Δουλέψτε με την στάση του σώματος

Κατά την εξάσκηση για την ενδυνάμωση της θέλησης, ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα συμμετεχόντων να δουλέψουν με την στάση του σώματός τους για 2 εβδομάδες. Κάθε φορά που έπιαναν τον εαυτό τους να καμπουριάζει, άμεσα έπρεπε να το διορθώσουν επιστρέφοντας σε κανονική θέση.

Αυτή η απλή άσκησε βοήθησε στην βελτίωση της επιμονής τους σε διάφορα τεστ σχετικά με την δύναμη της θέλησης.

Ξεκινώντας, διορθώστε την στάση του σώματός σας κάθε φορά που καμπουριάζετε στην δουλειά ή στο σπίτι. Ακούγεται απλό αλλά χρειάζεται θέληση για να σταθείτε στην σωστή θέση.

3. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Η ίδια μελέτη έχει δείξει πως όσοι κρατούν ένα ημερολόγιο τροφίμων, αυξάνουν την δύναμη της θέλησης. Ξεκινώντας, σας προτείνω να κατεβάσετε την εφαρμογή «MyFitnessPal». Διαθέτει μια μεγάλη βάση με τρόφιμα και πληροφορίες αναφορικά με την θρεπτική τους αξία. Κρατώντας το ημερολόγιο για 2 εβδομάδες, αυτόματα αυξάνεται η ικανότητα αντίστασης στους πειρασμούς.

4. Χρησιμοποιήστε το αντίθετο χέρι σας

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία όπως με την στάση του σώματος, οι ερευνητές προχώρησαν με περισσότερες μελέτες που είχαν ως αντικείμενο άλλες διορθωτικές ενέργειες. Μια από αυτές που λειτούργησε αρκετά καλά είχε να κάνει με την χρήση του αντίθετου χεριού.

Ο εγκέφαλος είναι προπονημένος για να δίνει εντολή αναφορικά με την χρήση του «καλού» χεριού, συνεπώς απαιτείται η δύναμη της θέλησης για να χρησιμοποιήσετε το αντίθετο. Για αρχή επιλέξετε ένα χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα όπου θα χρησιμοποιείτε το αντίθετο χέρι. Δεν χρειάζεται περισσότερη από μια ώρα για να δείτε αποτέλεσμα πάνω σε αυτό. Αν το επιχειρήσετε για πάνω από μια ώρα, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουράσετε τον «μυ» της δύναμης της θέλησης.

5. Διορθώστε την ομιλία σας

Ένα ακόμη τεστ των ερευνητών είχε ως στόχο να αλλάξουν οι μετέχοντες τον τρόπο που μιλούν συνήθως. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αντίσταση στον πειρασμό των προσβλητικών λέξεων ή στο να πουν «Καλημέρα» αντί για «γεια».

Και εδώ χρειάζεται η δύναμη της θέλησης για να πάει κάποιος αντίθετα από τα ένστικτά του. Ξεκινώντας, διαλέξτε ένα χρονικό σημείο της ημέρας για εξάσκηση και βρείτε τις λέξεις που θα αλλάξετε. Προσωπικά επέλεξα να αποφεύγω τις συνηρημένες λέξεις όσο βρισκόμουν στην δουλεία. Με εξάσκηση 2 εβδομάδων θα δείτε σίγουρα αποτέλεσμα.

6. Δημιουργήστε και τηρήστε προθεσμίες

Στα μαθηματικά σας χρόνια όλοι θυμόσαστε πόσο δύσκολη ήταν η στιγμή που προσπαθούσατε να ολοκληρώσετε ένα τεστ ή να παραδώσετε μια εργασία την τελευταία στιγμή. Με το να βρίσκετε διάφορες αφορμές ώστε να έρθετε αντιμέτωποι με μια διορία, μπορείτε να εξασκήσετε την δύναμη της θέλησης.

Για αρχή επιλέξτε μια υποχρέωση από την λίστα που έχετε καταρτίσει με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και αναβάλετε διαρκώς. Βάλτε μια διορία αναφορικά με τον χρόνο πραγματοποίησης και προσπαθήστε να την τηρήσετε.

Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την δοκιμασία για 2 εβδομάδες, βελτίωσαν την διατροφή τους, άρχισαν να ασκούνται περισσότερο και μείωσαν το αλκοόλ και το τσιγάρο.

7. Κάντε καταγραφή των εξόδων σας

Ακόμη και αν δεν περιορίσετε τις δαπάνες (που αποτελεί τρόπο να εξασκήσετε την δύναμη της θέλησης), οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως εφόσον ελέγχετε το που ξοδεύονται τα χρήματά σας, θα αυξήσετε με τον τρόπο αυτό την δύναμη της θέλησης.

Ξεκινώντας, κατεβάστε μια σχετική εφαρμογή όπως το «Mint».  Η εφαρμογή αυτή δύναται να συνδεθεί με τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τις πιστωτικές κάρτες κλπ και αυτομάτως να καταγράψει τις αγορές σας. Ελέγχοντάς το συχνά, θα δείτε βελτίωση στην συγκέντρωση αλλά και στην αντίσταση σε πειρασμούς όπως τα γλυκά.

8. Πιέστε ένα ελατήριο καρπού

Η άσκηση αυτή κουράζει τον βραχίονα, οπότε θα χρειαστεί η δύναμη της θέλησης προκειμένου να συνεχίσετε να την εκτελείτε. Ξεκινώντας, αγοράστε ένα ελατήριο καρπού και πιέστε το με το κάθε σας χέρι μέχρι να κουραστείτε. Πιέζοντας τον εαυτό σας να συνεχίσει, αυξάνετε την επιμονή σε άλλα πιο απαιτητικά τεστ.

9. Κουβαλήστε μαζί σας κάτι δελεαστικό

Μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητά σας στο να λέτε «όχι», κουβαλώντας μαζί σας όλη μέρα κάτι που θεωρείται δελεαστικό. Ξεκινώντας, μάθετε να αντιστέκεστε στην λιγούρα. Στην συνέχεια κουβαλήστε πάνω σας κάτι μικρό αλλά λαχταριστό. Αν δεν το κάνετε για ολόκληρη την ημέρα, επιχειρήστε το τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα μέσα σε αυτήν και συγκεκριμένα για τόσο χρόνο όσο απαιτείται για να σας έρθει η όρεξη να το δοκιμάσετε. Λέγοντας «όχι» με συνέπεια, θα μπορέσετε στην συνέχεια να δείξετε εγκράτεια σε άλλους πειρασμούς και δεν θα επηρεάζεστε από πράγματα που αποσπούν την προσοχή σας.

10. Σκεφτείτε περισσότερο τις στιγμιαίες αποφάσεις

Είμαστε συχνά χαμένοι μέσα στις σκέψεις μας, με αποτέλεσμα πολλές ενέργειες να γίνονται αυτόματα. Αφιερώνοντας χρόνο στο να σκεφτείτε για ποιον λόγο παίρνετε μια απόφαση, θα αυξήσετε την συγκέντρωση αλλά και την ικανότητα να μένετε μακριά από πειρασμούς.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δώσετε απάντηση για ποιον λόγο βάζετε δύο κύβους ζάχαρης στον καφέ σας ή γιατί τρώτε δημητριακά και όχι αυγό για πρωινό.

Συμπέρασμα

Όπως όλοι οι μύες στο σώμα, η δύναμη της θέλησης μπορεί νε ενισχυθεί με την σωστή πρακτική. Μην δοκιμάσετε και τους 10 τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω με την μία. Σκεφτείτε πως η εξάσκηση της δύναμης της θέλησης είναι σαν την προπόνηση για τον Μαραθώνιο.

Η πρώτη σας προπόνηση δεν μπορεί να έχει ως στόχο τα 26 μίλια ή κάτι αρκετά κοντά σε αυτό. Συνεπώς, διαλέξτε για αρχή μια από τις ασκήσεις αυτές και εντάξτε την στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Παρατηρείστε ποια από αυτές ανταποκρίνεται καλύτερα στον στόχο που έχετε θέσει και γίνετε πνευματικά δυνατότεροι με τον καιρό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ