2018-10-02 18:36:21
Φωτογραφία για Δεύτερο «εξωτικό» φορτίο για τα MiG-31 μετά τον Kh-47M2 Kinzhal;
Μία πρόσφατη φωτογραφία που δείχνει ένα αναχαιτιστικό MiG-31 να μεταφέρει άγνωστο φορτίο και πάρθηκε στην αεροπορική βάση Zhukovsky, έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι το ρωσικό αεροσκάφος φέρει κάποιου είδους αντιδορυφορικό όπλο.

Είναι άλλωστε νωπή η ανακοίνωση ότι στο MiG-31 έχει πιστοποιηθεί μία «θαυματουργή», αεροεκτοξευόμενη πολυηχητική έκδοση του προηγμένου βαλλιστικού πυραύλου Iskander, με το όνομα Kh-47M2 Kinzhal. Ο Kinzhal εμφανίζεται ικανός να πλήξει επίγειους στόχους σε μέγιστη απόσταση έως 2.000km από το σημείο άφεσής του.

Σύμφωνα με το «The Drive», στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, το MiG-31 διακρίνεται εξοπλισμένο με σύστημα εκτόξευσης μικροδορυφόρου ή με κάποιο αντιδορυφορικό όπλο. Πριν από περίπου 30 χρόνια, ένα MiG-31 είχε παρουσιαστεί με το αντιδορυφορικό πύραυλο 79M6. Το τελευταίο αναπτύχθηκε ως απάντηση στο αμερικανικό ASM-135, που δοκιμάστηκε με επιτυχία από μαχητικό F-15 το 1985. Με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η MiG MAPO επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος ως φορέα εκτόξευσης δορυφόρων, αλλά το εγχείρημα εγκαταλήφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.


Το MiG-31, που προέρχεται εξελικτικά από το MiG-25, αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση των Δυτικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και πυραύλων κρουζ, ως συμπλήρωμα του επίγειου δικτύου Α/Α άμυνας. Για να το πετύχει αυτό, το MiG-31 όφειλε να πετά πολύ γρήγορα, σε μεγάλα ύψη και να μεταφέρει πολύ βαρύ φορτίο. Έτσι, το αεροσκάφος θεωρείται ιδανικό για τη μεταφορά αεροεκτοξευόμενου βαλλιστικού πυραύλου ή την εκτόξευση μικροδορυφόρων.

Το φορτίο που εμφανίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι πάντως μεγαλύτερο από τον Kinzhal. Άλλες εικασίες θα μπορούσαν να είναι πως πρόκειται για ένα νέο αντιπλοϊκό πύραυλο κατά αεροπλανοφόρων ή έναν ακόμη αεροεκτοξευόμενο βαλλιστικό πύραυλο ή κάποιο υβριδικό σύστημα σχετικό με το διάστημα, που συμμορφώνεται με τις διατάξεις των συνθηκών γι’ αύτο, αλλά μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε όπλο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ