2012-06-07 11:27:08
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ενισχύστε την ευρωπαϊκή οικονομία!
O Mπαράκ Ομπάμα βλέπει τους Ευρωπαίους ηγέτες να χάνουν πολύτιμο χρόνο και κρούει την... καμπάνα της ανάπτυξης, καλώντας τους πολιτικούς που ορίζουν τις τύχες της Ευρώπης να πάρουν δραστικά μέτρα. Η μαντάμ Μέρκελ, τα άκουσε όλα αυτά; Εντείνονται οι πιέσεις από την Ουάσιγκτον προκειμένου οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ, και ειδικά το Βερολίνο, να αναλάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για τη μετάδοση της κρίσης και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και στο πλαίσιο αυτό, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε την Τετάρτη χωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι για το θέμα.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ευρώ και την ανάπτυξη στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την τόνωση της ανάπτυξης» διαμήνυσε ο Λευκός Οίκος δια του εκπροσώπου του Τζιμ Κάρνει.


Τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης στην Ευρώπη, τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ παραμένει με την ενισχυμένη αβεβαιότητα να επιβαρύνει την εμπιστοσύνη εντείνοντας τους καθοδικούς κινδύνους στις οικονομικές προοπτικές» τόνισε.

Για επεξεργασία σχεδίου «περιορισμένης διάσωσης» της Ισπανίας κάνει λόγο η εφημερίδα Financial Times.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος. Αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο των G20 στις 18-19 Ιουνίου στο Μεξικό.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ