2012-06-07 11:39:12
Φωτογραφία για Ερντογάν: «Δεν χρειαζόμαστε τους Ισραηλινούς τουρίστες!»
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ. 

«Δεν χρειαζόμαστε τους Ισραηλινούς τουρίστες. Καταφέραμε να γεμίσουμε τις θέσεις τους, και, κατά το παρελθόν έτος, 31 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία», δήλωσε στην εφημερίδα  Maariv, κατά τη σύνοδο κορυφής του περιφερειακού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Η κρίση σχετικά με το ζήτημα της κατοχής και των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα βλάψει την τουρκική οικονομία».

Σε μια δεξίωση στους κήπους του Παλατιού Dolmabahçe κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WEP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ υπόκειται σε τρία όρους: «Πρώτα απ 'όλα, το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την επιδρομή των ισραηλινών στρατιωτών στο πλοίο Mavi Marmara πριν από δύο χρόνια.  Επιπλέον, το Ισραήλ πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων». Ο τρίτος όρος είναι ότι το Ισραήλ να τερματίσει τον ναυτικό αποκλεισμό για την εισαγωγή αγαθών στη Γάζα».


Η Χώρα του «δεν θα συμβιβαστεί για αυτούς τους όρους», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός του οποίου η χώρα κατέχει παράνομα τη Κύπρο και αρνείται να ζητήσει συγγνώμη (η ακόμα να αναγνωρίσει) για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Ερντογάν εκφώνησέ την ομιλία του στη συνεδρίαση του WEF, την Τρίτη, εστιάζοντας τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας και σε αυτό που αποκαλεί «τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λωρίδα της Γάζας».

Χωρίς να προφέρει ποτέ τη λέξη Ισραήλ, ο Ερντογάν κατηγόρησε το εβραϊκό κράτος ότι «σκοτώνει αθώους ανθρώπους, παιδιά, βρέφη, γυναίκες και ηλικιωμένους, μαζικά» σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και ότι έχει φιλακίσει τους ανθρώπους «στη μεγαλύτερη φυλακή ανοικτού ουρανού  στον κόσμο», αναφερόμενος στο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας.

Ο Ερντογάν άνοιξε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί να μην επιστρέψει σε αυτό το συνέδριο μετά από μια δημόσια φιλονικία με το Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες κατά τη διάσκεψη του Νταβός το 2009.

Agnes Bar-Zvi – JSSNews
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ