2012-06-07 11:40:01
Φωτογραφία για Στη δημοτική πινακοθήκη Καλλιθέας.


Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

φέρει το όνομα και είναι η οικία της πρώτης γυναίκας που εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, της Σοφίας Λασκαρίδου (1882-1965). Εκείνη «άνοιξε» ουσιαστικά τον δρόμο για την εισαγωγή των γυναικών σε ανώτατα ιδρύματα.

Στον κήπο αυτού του σπιτιού λοιπόν έγινε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το βιβλίο του Χρήστου Σπύρου «Το φεγγάρι του Παρμενίωνα».

Ο αντιδήμαρχος κ. Ψαλιδόπουλος έκανε το καλωσόρισμα και συνέχεα ο Νίκος Μουρατίδης μίλησε για τις εκδόσεις Τετράγωνο και για την έκδοση του βιβλίου του Χρήστου Σπύρου.

Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός Γιόλα Αργυροπούλου και ο διεθνής μας μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός. Η τραγουδίστρια Κέλλυ Καλτσή διάβασε εκπληκτικά αποσπάσματα από το βιβλίο, και η βραδιά έκλεισε μουσικά με δύο νέα ταλαντούχα παιδιά που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους. Τον Μαυρίκιο και τον  Ρωμανό Κολυτό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πάρα πολλοί φίλοι και γνωστοί ανάμεσα στους οποίους και οι συγγραφείς Μίτση Πικραμένου, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Μαρία Ανδρικοπούλου.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Κάμερον στο Βερολίνο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Κάμερον στο Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ