2018-10-04 14:38:46
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΚΚΦΩΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
«Θλιβερή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο υποδοχής, όπου και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το κέντρο, δυναμικότητας 700 ατόμων, φιλοξενεί σήμερα πάνω από 3.800 πρόσφυγες σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χαρακτήρισε παράλληλα «εξοργιστικό» το γεγονός ότι, ενώ η χώρα μας έχει στη διάθεσή της 1,6 δισ. ευρώ, υπάρχουν σήμερα αυτές οι συνθήκες στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, στο ζήτημα του προσφυγικού από την πλευρά της κυβέρνησης, συνυπάρχουν η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και ο κυνισμός: «Ιδεοληψία, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να φυλάσσονται
. Ανικανότητα διαχειριστική, γιατί υπάρχουν οι συνθήκες που είδα. Αδιαφάνεια, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουν διατεθεί στη χώρα τόσα κονδύλια και να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Και θα αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον την έρευνα που διεξάγεται για το αν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων. Και κυνισμός, γιατί όλη αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ανθρωπιστές, τους καλώ να έρθουν εδώ να δουν τις πραγματικές συνθήκες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διαδικασίες ασύλου, ώστε η διαδικασία να τελεσιδικεί γρηγορότερα, να υπάρξει γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και να υπάρχει διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. «Δυστυχώς η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι συνολική και εκκωφαντική» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ