2012-06-07 12:32:55
Φωτογραφία για Η Μέρκελ θέλει ευρώ «δυο ταχυτήτων»
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και να προωθηθεί η ανάπτυξη.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης και η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στον κόσμο και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Την Τρίτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνομιλία με τον Ντέιβιντ Κάμερον για την κρίση στο ευρώ.

Η Ανγκελα Μέρκελ έχει την πρόθεση να εργασθεί για μία «πολιτική ένωση» της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων όμως.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να εργασθεί για μία "πολιτική ένωση" στην Ευρώπη, υπό το όρο της αποδοχής της ιδέας μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο.

«Εχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη...από μία δημοσιονομική ένωση...και έχουμε ανάγκη πριν από όλα από μία πολιτική ένωση. Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη», δήλωσε η καγκελάριος στην δημόσια γερμανική τηλεόραση. Ομως, «δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν», είπε.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ