2018-10-05 21:57:52
Φωτογραφία για Τα πάντα για την εξουσία
Του Δημήτρη Νίκογλου

Η φιλοδοξία ως κίνητρο κάποιου για την άνοδο και την ανέλιξή του δεν είναι κάτι το επιλήψιμο, ίσως να είναι και καλό για τον ίδιο, όταν όμως η φιλοδοξία αυτού ξεπερνάει τα εσκαμμένα και είναι σε βαθμό υπέρμετρα μεγάλη, μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους.

Μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους διότι 

ο υπέρμετρα φιλόδοξος άνθρωπος γίνεται  επικίνδυνος, και μπορεί να πατήσει και επί πτωμάτων ακόμη αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος του. 

Μόνο με προσπάθεια και μόχθο έρχεται το ορθό και επιθυμητό αποτέλεσμα για κάποιον που κοπιάζει. Με αλχημείες και λοβιτούρες μπορεί να φτάσεις ψηλά, μα πάντα θα γνωρίζεις  πως τα υποστυλώματα του οικοδομήματός σου θα είναι σαθρά και εύθραυστα.

- Τις εξουσίες να τις καταχτάς και όχι να σου απονέμονται, άλλωστε η κατάκτηση, η όποια κατάκτηση, είναι προσωπική υπόθεση γιαυτό και η αξία της είναι πολύ μεγάλη. 


Στην καθημερινή μας ζωή και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο είμαστε ενταγμένοι, βιώνουμε καταστάσεις, ασχήμιες, ευτράπελα, βλέπουμε την κατάλυση κάθε ηθικής ανθρώπου προς άνθρωπο, και το αποτέλεσμα αυτού, μια "βροντερή και απέραντη σιωπή" Όλοι οι άνθρωποι θέλουν το κάτι παραπάνω στην ιεραρχία της πολιτικοποιημένης κοινωνίας της οποίας ζούμε, όλοι θέλουν αυτό το κάτι που δεν έχουν, το πολιτικό τους δεκανίκι δηλαδή, και οι τρόποι απόκτησης αυτού τους κάνει να υποκύπτουν και να υποκλίνονται στους κάθε λογής πολιτικούς τσαρλατάνους.

Η εξουσία και ο κάθε πολίτης ή πολιτικός που την ασκεί θα πρέπει πρώτον να την έχει με δημοκρατικές διαδικασίες αναλάβει και όχι κληρονομώντας την, και δεύτερον, η πολιτική καθαρότητα του ιδίου να είναιαποδεχόμενη ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Οι τρόποι χειραγώγησης και οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν ορισμένοι για την υφαρπαγή της ψήφου του λαού με ψέματα και ανακρίβειες ως είθισται οδηγούν την 

κοινωνία και την πολιτική στο χθες και όχι στο αύριο και στην γόνιμη πολιτική 

που όλοι μας ευελπιστούμε.

Τους ψεύτες και τους κλέφτες να τους προσέχεις μου έλεγε η μάνα μου και είχε δίκιο, μα έλα που μέχρι να τους καταλάβω, και με κλέψανε, και με κοροϊδέψανε,  και όσο για το ψέμα τους, το γεύομαι ακόμη Εξουσιομανής είναι ο άνθρωπος εκείνος που με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα αναλαμβάνει την εξουσία ή μέρος αυτής, είναι δηλαδή ο άνθρωπος που εάν δεν ασκεί εξουσία επί των άλλων νιώθει μισός, είναι αυτός ο τύπος ανθρώπου που εμείς οι κοινοί θνητοί ονομάζουμε με μια λέξη, επικίνδυνος.

Μην εμπιστεύεσαι εύκολα ανθρώπους που είναι εξουσίας λάγνοι, 

να εμπιστεύεσαι αυτούς που εσύ και μόνον εσύ θα επιτρέψεις 

νομίμως να σε "εξουσιάσουν" κατ' επιλογήν σου και μόνο. 

https://enarxikospolitis.blogspot.com/2018/10/blog-post_14.html  

Blogger Δημήτρης Νίκογλου
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ