2018-10-05 22:17:21
Φωτογραφία για Ηλίας Βρέντας: Μπορείς και εσύ! Έλα μαζί μας....τους είμαστε πολύτιμοι!
Αναδημοσιεύουμε από το λογαριασμό του Ηλία Βρέντα, Αντιπροέδρου της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής, στο Facebook: Ας κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, χαρίζοντας

αγάπη…..

Μπορούμε όλοι μας να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και να γίνουμε εθελοντές της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Διατελούμε ένα επάγγελμα που δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως λειτούργημα, καθώς καθημερινά καλούμαστε να δώσουμε αρωγή και λύσεις στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα των πολιτών, αρκετές φορές και πέραν του ωραρίου.

Η επαγγελματική δεοντολογία, μας οριοθετεί το κατά πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, καθότι από ένα σημείο και μετά αναλαμβάνουν άλλες εξειδικευμένες και μη δομές με συγκεκριμένη αποστολή. Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Στο σημείο αυτό έρχεται η Εθελοντική Διακονία Ασθενών, για να μας δώσει την ευκαιρία να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα….


Με το να γίνεις εθελοντής, σου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρεις συντροφιά και απασχόληση σε όσους νοσηλεύονται και είναι μόνοι καθώς και σε παιδιά που είτε για κάποιο λόγο δεν έχουν γονείς και κηδεμόνα, είτε έχουν και τους αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα. Μέχρι να βρεθεί η δομή που θα τα υποδεχτεί ορίστηκα, τα παιδιά αυτά παραμένουν στο νοσοκομείο παίδων και έχουν τεράστια ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα τους κρατήσει συντροφιά για 3ώρες με δημιουργική απασχόληση και θα τα κάνει να αισθανθούν πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να τους προσφέρουν αγάπη… Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής, είναι να καλέσει στα τηλέφωνα 210 7252716, 210 7252706, 210 7752706, καθημερινά από 08:00–16:00 και μέχρι στις 12/10/2018 (για να προλάβει την έκτακτη εκπαίδευση), για να κλείσει ραντεβού προκειμένου να περάσει συνέντευξη.

Εάν μπορείς να διαθέσεις:

3 ώρες από τη βδομάδα σου για να πάρεις αγκαλιά ένα εγκαταλελειμμένο παιδάκι στο νοσοκομείο και να το κάνεις να χαμογελάσει ξανά..

3 ώρες για να κρατήσεις το χέρι ενός μοναχικού ανθρώπου στο νοσοκομείο και να του δώσεις ένα ποτήρι νερό Μπορείς να είσαι εθελοντής της Διακονίας!!!

Επειδή όμως η υποστήριξη ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, δεν αρκεί να θες να γίνεις εθελοντής στη Διακονία. Χρειάζεται να ακολουθήσεις τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που έχει οριστεί.

Προγραμματισμένη συνάντηση με Κοινωνικό Λειτουργό της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών και συμπλήρωση αίτησης εθελοντισμού εφόσον κριθεί ότι οι επιθυμίες σου και οι δυνατότητές σου ταιριάζουν με τις υπάρχουσες ανάγκες.Παρακολούθηση του προγράμματος θεωρητικής εκπαίδευσηςΥλοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης κάνοντας διακονίες μαζί με παλαιότερους εθελοντέςΠαρακολούθηση Ομάδων Στήριξης Εθελοντών

Οι εθελοντές που θα επιλεχθούν, θα παρακολουθήσουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

www.diaconia.gr

Μπορείς και εσύ!

Έλα μαζί μας....τους είμαστε πολύτιμοι!
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ