2018-10-06 09:59:22
Φωτογραφία για Διαβητική νευροπάθεια: Πώς εκδηλώνεται και τι πρέπει να κάνετε;
Η διαβητική νευροπάθεια είναι η βλάβη των νεύρων που προκαλείται όταν οι τιμές του σακχάρου στο αίμα βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και είναι η πιο συχνή επιπλοκή του διαβήτη.

Η πάθηση έχει διάφορους τύπους ανάλογα με την τοποθεσία των νεύρων που επηρεάζονται κάθε φορά:

Διαβητική περιφερική νευροπάθεια: Είναι η βλάβη των περιφερικών νεύρων, συνηθέστερα εκείνων στα πόδια και τα πέλματα.Διαβητική εγγύς νευροπάθεια: Επηρεάζει τα νεύρα στους μηρούς, τους γοφούς ή τους γλουτούς.Διαβητική αυτόνομη νευροπάθεια: Επηρεάζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, δηλαδή τα νεύρα που ελέγχουν τις λειτουργίες του σώματος. Για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού, των γεννητικών οργάνων ή του αγγειακού συστήματος.Διαβητική εστιακή νευροπάθεια: Επηρεάζει ένα συγκεκριμένο νεύρο ή περιοχή σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα πόδια και τα κάτω άκραΠόνο ή αίσθημα «καψίματος»Απώλεια της αίσθησης στα πόδια ή τα κάτω άκρα

Μερικές φορές, αλλά λιγότερο συχνά, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια ή τους βραχίονες.

Τι πρέπει να κάνετε

Ελέγξτε τα πόδια και τα πέλματά σας καθημερινάΧρησιμοποιήστε λοσιόν για τα πόδια σας, αν είναι ξηράΝα περιποιείστε τα πόδια σας. Ρωτήστε το γιατρό σας αν θα πρέπει να πάτε σε έναν ειδικό ποδολόγο.Να φοράτε παπούτσια που ταιριάζουν καλά στο πέλμα σας.

Πηγή: healthreport.gr
_ br />
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ