2018-10-06 22:07:23
Φωτογραφία για Βλασία: Tο «άγνωστο» χωριό που είναι μέσα στην πέτρα και στα έλατα!
Έχουμε πολλά χωριά στην Ελλάδα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι παράδεισοι. Ένα από αυτά είναι άγνωστο στους περισσότερους και είναι χτισμένο μέσα στην πέτρα και στα έλατα.

Η Βλασία Καλαβρύτων είναι ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι το πράσινο που επικρατεί παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια με τα νερά που νομίζεις ότι είναι σκηνικό από παραμυθένια ταινία.

Αν κάποιος αγαπάει την πεζοπορία, η επίσκεψή του στο χωριό θα φαντάζει όνειρο καθώς μπορεί να κάνει υπέροχες πεζοπορίες στο βουνό και στα δρομάκια που υπάρχουν τριγύρω έξω από το χωριό, αλλά και να απολαύσει τοπικούς μεζέδες και πιάτα στις ταβέρνες που υπάρχουν, τόσο στην Άνω Βλασία, όσο και στην Κάτω Βλασία.

Μπορεί το «άγνωστο» αυτό πανέμορφο χωριό να μην είναι ξακουστό, ωστόσο οι κάτοικοι πέρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία που είναι οι κύριες απασχολήσεις τους, τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει βάρος και στον τουρισμό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο.

Ωστόσο λόγω του ότι σε χειμερινές περιόδους που το χιόνι είναι πολύ, στο χωριό δεν μπορείς να πλησιάσεις η καλύτερη εποχή για αποδράσεις είναι αυτή αλλά και την άνοιξη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλοντας να φύγουν μακριά από το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη, επιλέγουν την Βλασία για μικρές αποδράσεις. Υπάρχουν άλλωστε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή τους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ