2018-10-07 03:44:25
Φωτογραφία για Παράξενα επαγγέλματα που πληρώνουν ασυνήθιστα καλά!
Αρχιτέκτονες, δικηγόροι, γιατροί και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων είναι τα πρώτα επαγγέλματα που έρχονται συνήθως στο νου, όταν μιλάμε για υψηλούς μισθούς.

Κι όμως, υπάρχουν αμέτρητες άλλες ευκαιρίες σε πεδία δράσης που δεν εμπίπτουν στις τυπικές κατηγορίες και με ετήσιο μισθό πάνω από 50.000 δολάρια ΗΠΑ – οι απολαβές είναι σε δολάρια γιατί τα επαγγέλματα αυτά υπάρχουν κυρίως στο εξωτερικό.

Λοιπόν, αν είστε αποφασισμένοι να μεταναστεύσετε για να φτιάξετε το μέλλον σας, ακολουθούν επτά προτάσεις… εναλλακτικής καριέρας με πολύ καλές οικονομικές προοπτικές.

Δύτης – τεχνικός σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Καθήκοντα: Υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις γεώτρησης, επισκευές βλαβών και τοποθέτηση σωλήνων στον πάτο του ωκεανού. Αμοιβή: Από $ 1.500 την εβδομάδα και μέχρι $ 90.000 το χρόνο.

Μάγειρας σε υποβρύχιο

Για παράδειγμα στην Αυστραλία, οι… υποβρύχιοι σεφ λαμβάνουν βασικό μισθό τουλάχιστον $ 50.000 με επιπλέον $ 140.000 σε επιδόματα – όλα αυτά επειδή η δουλειά είναι «κρίσιμη για το ναυτικό».


Μεταγλωττιστές – «Ακούστηκαν οι φωνές των…»

Είναι οι άνθρωποι – συνήθως ηθοποιοί- που δανείζουν την φωνή τους σε σειρές κινουμένων σχεδίων, σε «βραζιλιάνικα», σε ξένες διαφημίσεις, γενικά οι αφανείς ήρωες των μεταγλωττισμένων. Ακόμη και οι λιγότερο γνωστοί στον χώρο μπορούν να κερδίσουν από $50.000 έως $ 80.000 ετησίως.

Bingo Manager

Δεν μεταφράζεται στα ελληνικά καθώς είναι καθαρά αμερικανικό παιχνίδι που παίζεται σε παρέες, σπίτια, ΚΑΠΗ και ενορίες. Βασικά, είναι ο άνθρωπος που συντονίζει το παιχνίδι και ανακοινώνει τα τυχερά νούμερα. Για αυτή τη δουλειά, μπορεί να κερδίσει κάποιος 59,791 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο – χώρια τα tip!

Δοκιμαστής… παγωτού (με απαραίτητο δίπλωμα επιστήμονα τροφίμων)

Περιγραφή θέσης: Μέσα στο 8ωρο σας θα πρέπει θα πρέπει να δοκιμάσετε τριάντα μία γεύσεις παγωτού και να τις αξιολογήσετε ως προς την γλυκύτητα, την υφή, την ποιότητα των υλικών κτλ. Μέσος ετήσιος μισθός $67,000.

Δύτης σε γήπεδα γκολφ για να βγάζει τα μπαλάκια από τις λίμνες

Πριν τρία χρόνια, σε σχετικές λίστες του εξωτερικού, ψηφίστηκε ως το πιο «περίεργο επάγγελμα του κόσμου». Μόνο στις ΗΠΑ, οι παίκτες του γκολφ χάνουν 30 εκατομμύρια μπαλάκια το χρόνο και αυτά κάποιος πρέπει να τα μαζεύει! Μέσος ετήσιος μισθός από 50.000 έως 100.000 δολάρια, ανάλογα με τον εργοδότη.

Aircraft repossessor

Πολύ δύσκολο να το εξηγήσουμε στα ελληνικά και κάπως «ύποπτο», σύμφωνα με σχετικά άρθρα ξένων μέσων. Ουσιαστικά κάποιος κατάσχει ή αγοράζει αεροπλάνα σε δημοπρασία σε τιμή ευκαιρίας (από Τσέσνα μέχρι Μπόινγκ 777), τα «πειράζει» και τα ξαναπουλά – κυρίως σε ιδιώτες και άγνωστες τοπικές αεροπορικές εταιρίες της λατινικής Αμερικής ή του τρίτου κόσμου. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, τα κέρδη από την μεταπώληση ενός αεροσκάφους αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να αγγίξουν και τα 900.000 δολάρια. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ