2018-10-07 18:36:19
Φωτογραφία για Διοικητής Δ' ΣΣ Γ. Καμπάς: Οι Θερμοπύλες της Ελλάδας είναι η Θράκη
Το παρόν στην ορκωμοσία έδωσε και ο αρχηγός του Δ' Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς που έδωσε το μήνυμά του προς στελέχη, οπλίτες θητείας, γονείς, ελληνικό λαό

Διονύσης Βοργιάς

Με σαφή μηνύματα για την Θράκη και την προστασία της, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών στο στρατόπεδο "Ηλιοπούλου". Συνολικά 212 νέοι οπλίτες θητείας εντάχθηκαν επίσημα στο σώμα του ελληνικού στρατού και ορκίστηκαν στην πίστη ή στην συνείδησή τους, να προστατέψουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους την πατρίδα.

Ο ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου μετέφερε τους χαιρετισμούς του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στην ορκωμοσία παρέστη ο αρχηγός του Δ' Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος έδωσε το δικό του μήνυμα στους οπλίτες αλλά και προς πάσα κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι οι οπλίτες θητείας στον στρατό λαμβάνουν εκπαίδευση και ανθρώπινη αντιμετώπιση ώστε να έχουν "μία αποδοτική και καλή θητεία", όπως χαρακτηριστικά είπε, για να αποταθεί προς τους φαντάρους: "Να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλατε αυτές τις πρώτες εβδομάδες, που είναι οι πιο απαιτητικές της στρατιωτικής σας θητείας
. Αυτές οι εβδομάδες, εκτός από την κατάταξη και την βασική σας εκπαίδευση, περιελάμβαναν και την προσαρμογή σας στο νέο τρόπο στρατιωτικής ζωής, κι αυτό ξεχωρίζει τον στρατιώτη και τον στρατιωτικό από τον πολίτη".

Κατόπιν, μίλησε συγκεκριμένα για την Θράκη, με ένα σαφές μήνυμα. "Να νιώθετε υπερήφανοι, γιατί υπηρετείτε στην Θράκη, γιατί η Θράκη είναι οι Θερμοπύλες της πατρίδας μας, γι' αυτό πρέπει να την φυλάττουμε μέχρι το τελευταίο εκατοστό. Πραγματικά είστε κάτι διαφορετικό, δεν είστε από αυτούς που υπηρετούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή αλλού, κάνετε μία πραγματική θητεία στις ένοπλες δυνάμεις. Προσφέρετε στην πατρίδα σας αυτό που πρέπει να προσφέρει κάθε Έλληνας όταν κάνει την θητεία του", είπε και ανέδειξε ότι στον στρατό "αποκτούμε μία άλλη αίσθηση, σκληραγωγούμαστε, γίνεται η διαφορά του παιδιού από τον άντρα". Βεβαίωσε γονείς και φίλους ότι όλα θα πάνε καλά, απλώς θα τους παραδώσουν ...λίγο πιο άντρες μετά από 8μιση μήνες. 

ΠΗΓΗ: https://www.xronos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ