2018-10-07 20:29:34
Φωτογραφία για Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή των νέων στην Ελλάδα
Η μελέτη με τίτλο «Οι νέοι στην Ελλάδα. Δεδομένα, στοιχεία, γεγονότα» της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ εξέτασε διάφορα στοιχεία από τη ζωή και την καθημερινότητα των νέων στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών που εξέτασε είναι η μόρφωση, η εργασία, ο ελεύθερος χρόνος και οι διακοπές των νέων της Ελλάδας.

Πολλά από τα συμπεράσματα της έρευνας προκαλούν σαφώς αλγεινή εντύπωση, ωστόσο είναι ξεκάθαρο επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας.

Έτσι, το 24,3% των νέων ηλικία 16 – 34 ετών βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 20,2% στο γενικό πληθυσμό. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς νέους ηλικίας 16 – 34 ετών, και συγκεκριμένα ποσοστό 55,6% αδυνατούν να ανταποκριθούν σε έκτακτα έξοδα, ενώ περίπου μισοί από τους νέους στερούνται τις διακοπές, τα χόμπι και δραστηριότητες αναψυχής.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, τα ποσοστά ανεργίας στους νέους παραμένουν υψηλά
. Συγκεκριμένα, 65,4% των νέων 15 – 34 ετών είναι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος και η Δυτικά Ελλάδα βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους. Παράλληλα, το 28,4% των νέων που έχουν αποφοιτήσει από Ανώτατα Ιδρύματα, είναι άνεργοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των νέων που έχουν αποφοιτήσει από Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα διαμορφώνεται στο 35,4%.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι οι άνεργοι νέοι που αναζητούν μόνο πλήρη απασχόληση περιορίζεται στο 11,6%, ενώ όσων δέχονται να απασχοληθούν με μερική απασχόληση ξεπερνά το 80%.

Επιπλέον, το 35,9% των γυναικών 15 – 34 ετών είναι άνεργες, με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες να αγγίζει το 26%.

Η Μεγίστη και ο Ασπρόπυργος, σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκονται στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανθρώπων μέχρι και 34 ετών, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα Κεντρικά Τζουμέρκα και η Κίμωλος.

Τέλος, στην Ευρώπη των 28 η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση, μετά τη Βουλγαρία, στο ποσοστό των νέων μέχρι 39 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι στην Ελλάδα είναι 4.699.332 στο συνολικό πληθυσμό της χώρας μας (10.768.193 κάτοικοι).

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ 
_ br />
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ