2018-10-11 09:06:36
Φωτογραφία για ΑΓΡΙΟ χάκινγκ μέσω Κίνας σε Apple και Amazon;
Μία νέα αναφορά του Bloomberg έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με αυτήν, η Κίνα εξόπλισε το hardware που πουλάει σε Apple και Amazon για τα data center τους, με micro-chips παρακολούθησης της κινεζικής Super Micro. Πάνω από 30 αμερικανικές εταιρίες έχουν πέσει θύμα αυτής της hardware επίθεσης, με τα chips να συγκεντρώνουν πνευματική ιδιοκτησία και βιομηχανικά μυστικά. Δεδομένα καταναλωτών δε φαίνεται να έχουν κλαπεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ανακάλυψε την επίθεση το 2015 και την ανέφερε μυστικά στο FBI. Αργότερα και η Amazon εντόπισε το chip και αυτή με τη σειρά της ειδοποίησε τις αμερικανικές αρχές. Η Apple διέκοψε τη συνεργασία της με την Super Micro το 2016, ενώ υπάρχει μέχρι και σήμερα ανοιχτή έρευνα για το θέμα. Τόσο Apple όσο και Amazon αρνούνται το γεγονός.

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου της Apple αναφέρει:

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό: Η Apple ποτέ δε βρήκε κακόβουλα chips, “χειρισμό του hardware" ή αδυναμίες τοποθετημένες σε κανένα server
. Η Apple ποτέ δεν έχει επικοινωνήσει με το FBI ή άλλη υπηρεσία σχετικά με ένα τέτοιο περιστατικό. Δε γνωρίζουμε κάποια έρευνα του FBI, ούτε ξέρουν κάτι οι επαφές μας στην επιβολή του νόμου. Ενώ δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός πως ενεπλάκησαν δεδομένα πελατών, παίρνουμε αυτές τις κατηγορίες πολύ σοβαρά και θέλουμε να ξέρουν οι χρήστες πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε τις προσωπικές πληροφορίες που μας εμπιστεύονται. Θέλουμε επίσης να ξέρουν πως αυτά που αναφέρει το Bloomberg για την Apple είναι ανακριβή.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ