2018-10-12 08:45:29
Φωτογραφία για Άσκηση ετοιμότητας για τρομοκρατική απειλή σε πλοίο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών», το μεσημέρι της Τετάρτης, άσκηση ετοιμότητας με θέμα «Διαχείριση Κρίσεως», στο λιμένα “ΑΚΑΝΤΙΑΣ” ν. Ρόδου και επί του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520.

 

Στην εν λόγω άσκηση, που έλαβε χώρα παρουσία του Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη, συμμετείχαν το προσωπικό, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πυροτεχνουργοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ελικόπτερο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά σκάφη Λ.Σ .-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, στρατιωτικά κλιμάκια, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας Ρόδου και του Δήμου Ρόδου, σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, καθώς και τρία (03) ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.


 

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν σενάρια πυρκαγιάς και τρομοκρατικής απειλής επί του πλοίου, καθώς και αντιμετώπισης διαρροής τοξικού αερίου εντός της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμένα. Με τον τρόπο αυτόν, το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας και καταστολής τρομοκρατικής ενέργειας, αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να εντοπίσει αδυναμίες / ελλείψεις και να τις εξαλείψει, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής του καθώς και να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία του με συναρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις κρίσεων.

voice-ls.blogspot.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελεγχοι υπόπτων... μέσω ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελεγχοι υπόπτων... μέσω ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ