2012-06-07 17:36:06
Φωτογραφία για Αδιαφανείς προσλήψεις και αποσπάσεις στο Δήμο Ιωαννιτών
Τοποθετήσεις Διευθυντών, προσλήψεις προσωπικού και αποσπάσεις υπαλλήλων χωρίς καμιά διαφάνεια, καταγγέλλει ότι έκανε η Δημοτική Αρχή του Φιλ. Φίλιου, η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων», του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Με ανακοίνωσή της, που υπογράφουν τα αιρετά μέλη της Νίκος Κρικώνης (επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ), Θανάσης Ράπτης και Αλέξανδρος Ευθυμίου, η παράταξη σημειώνει, ότι το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή έκανε σημαία την διαφάνεια προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους, όμως «δυστυχώς τα αποτελέσματα την διαψεύδουν, με τοποθετήσεις Διευθυντών τις προσλήψεις προσωπικού και τις αποσπάσεις υπαλλήλων χωρίς καμιά διαφάνεια και αυτό φαίνεται από τις προσφυγές συναδέλφων που δικαιώθηκαν και που στην ουσία ακυρώνουν την απόφαση του δημάρχου»!

Είναι εμφανές, ότι αν τα όσα καταγγέλλει η παράταξη του κ. Κρικώνη έχουν βάση, τότε η Δημοτική Αρχή του Φιλ. Φίλιου θα έχει υποπέσει σε ένα ακόμη ατόπημα, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη, ότι ο δήμαρχος ανέθετε στη δικηγόρο- σύζυγό του δικαστικές υποθέσεις του Δήμου!


Το εργοτάξιο Παράλληλα, στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η παράταξη του κ. Κρικώνη, διατυπώνει την άποψη, ότι η εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν τα Γιάννινα, με δεκάδες δρόμους να έχουν λακκούβες, τα πεζοδρόμια να είναι σπασμένα και τα σκουπίδια σε πολλές περιπτώσεις πεταμένα στους δρόμους, οφείλεται εν πολλοίς στη διάλυση του εργοταξίου του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μετά από την διάλυση του εργοταξίου με τις απολύσεις των εργαζομένων της πρώην ΑΔΕΙ, την συνταξιοδότηση αρκετών συναδέλφων τους και την χωροταξική δομή του Δήμου, «τα συνεργεία του εργοταξίου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου δήμου μας και αυτό φαίνεται από την εγκατάλειψη της πόλης από τις λακκούβες, τα πεζοδρόμια την καθαριότητα και τον καθαρισμό του πρασίνου»!

Ακόμη, η παράταξη σημειώνει, ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες θα έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες να είναι πλεονάζων. Ως εκ τούτου και με το έγγραφο που στάλθηκε από το ΥΠΕΣ για νέα στοιχεία του προσωπικού, ώστε να διαπραγματευτεί με την Τρόικα «θα οδηγήσει σε απολύσεις αρκετούς συναδέλφους».

Συμβολικό κλείσιμο…

Τέλος, όπως είναι γνωστό, σήμερα τα Δημαρχεία της Ηπείρου θα υπολειτουργήσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των δημάρχων για την οικονομική αφαίμαξη των Δήμων. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) πρότεινε το σημερινό κλείσιμο να είναι συμβολικό και να γίνει σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού και αποχής των αιρετών από την άσκηση των καθηκόντων τους σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε τα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες στις σημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες μας να είναι όσο το δυνατό πιο περιορισμένα.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Κρικώνη αναφέρει, ότι ζητείται το κλείσιμο των Δημαρχείων, όταν όμως η ΠΕΔ και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων γνωρίζουν ότι «αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ακυβερνησία με προσωρινό υπουργό που αδυνατεί να παρέμβει ακόμη και σε θέματα υγείας. Αυτές οι ενέργειες θεωρούμε ότι έχουν άλλο σκοπό και όχι την πίεση προς το ΥΠΕΣ» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων».

epirusblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φωνή λαού, οργή Θεού!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φωνή λαού, οργή Θεού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ