2012-06-07 17:30:03
Φωτογραφία για Τσίπρας / Θα φτιάξουμε μόνοι μας τη Δημόσια Διοίκηση χωρίς ξένους προστάτες...!!!
Για καταπολέμηση της παθογένειας της δημόσιας διοίκησης με αξιοποίηση του άρτια εκπαιδευμένου στελεχικού δυναμικού της και χωρίς απολύσεις δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι... επέβαλαν κομματοκρατία και πελατειακές σχέσεις.

«Δεν έχουμε ανάγκη καμία task force για να μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν οι δυνατότητες αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση για ένα δημόσιο τομέα που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία και στα εκπαιδευμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η παθογένεια της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας έγκειται κυρίως στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλουν μια κομματοκρατία, που επιβάλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που κάθε φορά που αναλαμβάνουν φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού».


«Εμείς δεν θέλουμε να βασιστούμε σε ένα κράτος πελατειακό, έτσι όπως το έστησαν τα δυο κόμματα εξουσίας», πρόσθεσε, «εμείς δεν είμαστε με το κράτος. Είμαστε με τις ανάγκες της κοινωνίας και θέλουμε ένα δημόσιο αξιοκρατικά δομημένο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες του πολίτη».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ακόμη ότι «ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ., με λυσάρι το μνημόνιο, προβλέπουν 150 χιλιάδες απολύσεις ως το 2015, προκειμένου να συνεχίσει όμως ο δημόσιος τομέας να είναι γραφειοκρατικός και δυσλειτουργικός» και εκτίμησε ότι «οι απολύσεις θα συρρικνώσουν τις αναγκαίες εκείνες λειτουργίες του. Δεν θα άρουν τους βασικούς παράγοντες που δημιουργούν την παθογένεια στο δημόσιο τομέα, δηλαδή την κομματοκρατία, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη στρατηγικής».

«Θα εμπιστευτούμε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Θα προωθήσουμε τομές και αλλαγές που θα αφήσουν πίσω τους, στην εκάστοτε κυβέρνηση τη δυνατότητα να έχει ένα χρήσιμο εργαλείο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η δημόσια διοίκηση είναι ένα εργαλείο για την άσκηση πολιτικής, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το κράτος, για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα».  
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ