2012-06-07 18:30:03
Φωτογραφία για Διώχνουν τον Νταλάρα λόγω του ελληνικού PSI;
Η έντονη φημολογία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επιμένει ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού διευθυντή του... Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, έπειτα από υπερδεκαετή θητεία στο αξίωμα.

Προφανώς… έτσι θα είναι, για να το λένε οι Αμερικανοί. Το σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα μπαίνει σε λεπτομέρειες, όπως ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του, στην αυριανή Σύνοδο του IIF, στην Κοπεγχάγη. Καθώς και ότι θα παραμείνει στη θέση του, ως υπηρεσιακός Γενικός Διευθυντής, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος για την εξεύρεση του αντικαταστάτη του.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του IIF δεν σχολίασαν φυσικά τις πληροφορίες. Ούτε μπήκαν στην ουσία του ζητήματος. Δηλαδή, το γιατί να αποχωρεί ο Τσαρλς Νταλάρα από τη θέση του επικεφαλής του ιδιωτικού τομέα επενδυτών, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, διεθνή συγκυρία. Όπου η κρίση χρέους της ευρωζώνης κυρίως επηρεάζει καταλυτικά, και αρνητικά την παγκόσμια οικονομία. Από τη Ρωσία μέχρι την Κίνα, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Υπάρχει ωστόσο μια υποψία, για την… εφεδρεία στην οποία οδηγείται ο Τσαρλς Νταλάρα. Και αφορά φυσικά το γεγονός ότι ήταν εκείνος ο οποίος είχε τη βασική ευθύνη για το ελληνικό PSI, με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να συμφωνούν σε απώλειες των μελλοντικών κερδών τους, σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό.

Σε εκείνες τις διαπραγματεύσεις, ο Νταλάρα πιέστηκε από την Άνγκελα Μέρκελ, σχεδόν εκβιάστηκε, και με τη σειρά του… πίεσε και εκβίασε τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών για να δεχθούν το ελληνικό PSI. Τώρα όμως που η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού, και η έξοδος από την ευρωζώνη φαντάζει περισσότερο πιθανή από κάθε άλλη φορά, οι ιδιώτες επενδυτές… ζητούν τα ρέστα από τον Νταλάρα.

Επειδή καταλαβαίνουν ότι με το PSI κινδυνεύουν να έχουν κάνει… μια τρύπα στο νερό, εφόσον η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Κάτι τελείως διαφορετικό από ό, τι τους είχε πει ο Τσαρλς Νταλαρά. Που με τη σειρά τους του είχαν πει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ