2018-10-16 08:28:20
Φωτογραφία για Χρεοκοπεί μέχρι το Σαββατοκύριακο μια από τις πιο διάσημες επιχειρήσεις
Η Sears Holdings Corp., η αμερικανική αλυσίδα ρούχων που δυσκολεύεται για χρόνια να τα βγάλει πέρα, και βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων, Eddie Lampert, προετοιμάζεται για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με κάποιον που είναι γνώριμος με το σχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η εταιρεία θα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος των 134 εκατ. δολαρίων την επόμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο της χρεοκοπίας αποτελεί μια αποτυχία για τον Lampert, του οποίου το fund, το ESL Investments Inc., είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της εταιρείας και ένας σημαντικός κάτοχος του χρέους. Για εβδομάδες, το ESL πιέζει μια πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους που θα οδηγούσε στο να αποφευχθεί μια αίτηση για χρεοκοπία.  Η εταιρεία έχει τώρα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση χρηματοδότησης που θα χρηματοδοτούσε τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια της πτώχευσης, δήλωσε το άτομο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.


Η κατάθεση της αίτησης για χρεοκοπία θα αποτελούσε το αποκορύφωμά της μετά από μια σειρά ετών παρακμής της εταιρείας, καθώς η Sears δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον του λιανικού εμπορίου. Θα σηματοδοτούσε επίσης την εντυπωσιακή πτώση μιας εταιρείας που καθόρισε την Αμερική για το μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου αιώνα. Η ευρεία δημοτικότητά της της επέτρεψε να κυριαρχήσει στον κλάδο της, με τον ίδιο τρόπο που κυριαρχεί σήμερα η Amazon.

Πηγή: fortunegreece.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ