2012-06-07 22:05:08
Φωτογραφία για Χωρίς δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα
Η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου διαιρεί τον λαό, καταργεί την ελεύθερη σκέψη, φοβίζει αντί να επιτρέπει την κριτική ακόμα και αιρετική άποψη και τελικά στερεί από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα ουσιαστικής γνώσης και πραγματικών επιλογών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται εναντίον όποιου και αν εκδηλώνεται και προσθέτει ότι «όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της».

Επεσήμανε ότι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση με περηφάνια και με την ήρεμη δύναμη της δημοκρατίας και κάλεσε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε να αναγεννηθεί η χώρα.


Υπογράμμισε ότι στις σημερινές προσπάθειες δεν χωρούν «τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία» και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα σήμερα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι κάποιοι «που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία» και συμπληρώνει: «Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα. Γι' αυτό απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούν».

Τέλος για την αντιμετώπιση του εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ζητεί την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ