2012-06-07 21:55:16
Φωτογραφία για ΕΣΡ: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή»
Μπορεί οι ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ με ανακοινώσεις τους να τόνισαν πως θα πρέπει η Χρυσή Αυγή να αποκλειστεί από τα ΜΜΕ, ωστόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απάντησε τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει αποκλεισμός σε κανένα κόμμα Όλη η Ελλάδα κινείται σήμερα στους ρυθμούς της πρωτοφανούς επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στις Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Το γεγονός αυτό το καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ με ανακοινώσεις τους κάλεσαν τα ΜΜΕ να μην δίνουν βήμα στην Χρυσή Αυγή. Σε αυτή την τοποθέτηση αντέδρασε το ΕΣΡ που απάντησε τονίζοντας πως κάθε κόμμα θα πρέπει μέχρι τις εκλογές να έχει ισότιμο χρόνο με τα άλλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχει ως εξής: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012. Παρέστησαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και τα μέλη Κωνσταντίνος Τσουράκης, Κωνσταντίνος Αποστολάς και Γεώργιος Στεφανάκης. Απόντες τα μέλη Εύη Δεμίρη και Ιωάννης Παπακώστας. Διαπιστώνεται απαρτία και αρχίζει η συνεδρίαση. Απουσιάζουν τα μέλη Εύη Δεμίρη και Ιωάννης Παπακώστας.


Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι κατά την πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ εκπροσώπων των κομμάτων της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του Σύριζα και ότι έκτοτε τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημέρωσαν το ΕΣΡ ότι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όταν σε αυτές συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Αναγνώστηκε το με αρ. πρ. 5932/ 7.6.2012 έγγραφο του ειδικού επιστήμονα Αλέξανδρου Οικονόμου. Η Ολομέλεια μετά από συζήτηση κατέληξε στα εξής:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι βιαιοπραγίες και προσβολές της προσωπικότητας σε βάρος πολιτικών προσώπων αναιρούν την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, πολύ περισσότερο όταν πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια εκπομπών από τα ΜΜΕ και δημιουργούν κλίμα που δυσχεραίνει την νηφάλια και δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές.

Κατά το άρθρο 3 της υπ’ αρ. 11895/2012 αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, η ΕΡΤ και οι ενημερωτικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης εθνικής περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να οργανώσουν τρείς τουλάχιστον αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μετά την ανακήρυξή των από τον Άρειο Πάγο.

Δεν επιβάλλεται η οργάνωση των συζητήσεων με ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων. Επομένως οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να οργανώσουν συζητήσεις με επιμέρους ομάδες των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα. Από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από την συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Η υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών εκπληρώνεται διά της οργανώσεως των συζητήσεων και της κλήσεως των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, ανεξαρτήτως ανταποκρίσεως ή μη αυτών. Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να λάβουν μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων.

Στο σημείο αυτό λήγει η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΖΙΔΟΥ».

πηγή:dexiextrem.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ