2012-06-07 22:06:03
Φωτογραφία για Τα παιδιά στην ψυχοθεραπεία είναι οι καλύτεροι θεραπευμένοι!
Τα παιδιά κάθε ηλικίας μέσα στην ψυχοθεραπεία είναι οι πιο ειλικρινείς, άμεσοι και δεκτικοί θεραπευόμενοι. Γιατί συμβαίνει αυτό;Απαντήσεις δίνει στο Life2day.gr η Ερμίνα Γάκη- Ψυχολόγος (B.A., M.A.) Πανεπιστημίου Keele Αγγλίας.

Έχουν πολύ λιγότερες αντιστάσεις από τους ενήλικες και δεν φοβούνται να ακούσουν τα πράγματα με το όνομά τους. Αντίθετα αισθάνονται ανακούφιση, που υπάρχει κάποιος να τα διευκολύνει να βάλουν σε λόγια τα συναισθήματα που έχουν, να αποδεχτεί τις σκέψεις τους, να δώσει φωνή στις πράξεις και στις προθέσεις τους.

Οι γονείς είναι εκείνοι που αρκετές φορές δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι τα παιδιά τους είναι τόσο ανοικτά στην αλήθεια. Εκπλήσσονται με την ευκολία και άνεση που τα παιδιά τους δέχονται την πραγματικότητα. Οι ίδιοι δεν είναι εκπαιδευμένοι να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, οπότε μπλοκάρουν μπροστά σε μία επικοινωνία που είναι αληθινή και αδυνατούν να την υποστηρίξουν.

Αυτό πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να διακόπτουν την θεραπεία των παιδιών τους , διότι φοβούνται οι ίδιοι την αποκάλυψη μιας αλήθειας , να αναβάλουν την επίλυση ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, αλλά και την εξέλιξη και θεραπεία όλης της οικογένειας.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ