2012-06-07 22:56:08
Φωτογραφία για Γαλλία: Μέτρα κατά της ανεργίας
Μέτρα για την τόνωση της αγοράς εργασίας μελετά η κυβέρνηση Ολάντ που βλέπει την ανεργία να έχει σπάσει το ψυχολογικό φράγμα του ...10% (!) το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν ανακοίνωσε πως εξετάζεται πακέτο ρυθμίσεων που θα αυξάνει το κόστος της απόλυσης, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επιχειρηματίες.

«Η κεντρική ιδέα είναι να γίνουν οι απολύσεις τόσο ακριβές για τις επιχειρήσεις ώστε να μην είναι συμφέρουσες» δήλωσε ο Σαπέν σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο Σαπέν, πρώην υπουργός Οικονομικών και επί σειρά ετών φίλος του Ολάντ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη την ώρα που ορισμένες εταιρείες απολύουν υπαλλήλους μόνο και μόνο για να αυξήσουν την κερδοφορία τους και να ενισχύσουν τα μερίσματα των μετόχων τους.

Ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούργκ μελετά επίσης νομοθεσία που θα υποχρεώσει τις εταιρίες να πωλούν βιομηχανικές μονάδες από τις οποίες θέλουν να απαλλαγούν σε τιμές αγοράς για να αποφύγουν το κλείσιμό τους και τις απώλειες θέσεων εργασίας.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ