2012-06-07 22:52:42
Φωτογραφία για Απόφαση - σταθμός από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για επαναφορά ελέγχων στα σύνορα -Κόντρα στην Ευρώπη για τους μετανάστες..Τρίζει η Συνθήκη Σένγκεν..
Κόντρα κορυφής ξέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τροποποιήσει τη Συνθήκη Σένγκεν. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο αποφάσισε ομόφωνα την επέκταση του δικαιώματος της επαναφοράς των αυστηρών συνοριακών ελέγχων και για θέματα μετανάστευσης στο χρονικό διάστημα των έξι συν έξι μηνών.

Τα κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν. είχαν ήδη το δικαίωμα επαναφοράς των ελέγχων για θέματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Πλέον τα κράτη μέλη θα μπορούν να επαναφέρουν τους ελέγχους ακόμα και για ζητήματα μετανάστευσης, κάτι που ζητούσαν επίμονα το Παρίσι και το Βερολίνο

Αντιδράσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ καθώς και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν την θλίψη τους για την Ευρώπη που κάνει βήματα προς τα πίσω. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέφερε μάλιστα πως θα φέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς το Συμβούλιο αγνόησε επιδεικτικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς εξέφρασε την ανησυχία του για την προσπάθεια επαναφοράς ελέγχων στα σύνορα της Ευρώπης, καθώς η ελευθερία μετακίνησης φυσικών προσώπων είναι ένας από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κράτη-μέλη του χώρου Σένγκεν
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ