2012-06-07 23:50:06
Φωτογραφία για OHE: Η κρίση του ευρώ απειλεί τον κόσμο
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί τον δεσπόζοντα κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και μια επιδείνωσή της θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη ισχνότερη διεθνή ανάπτυξη, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσαν τα Ηνωμένα Έθνη. «Η κρίση χρέους στην περιοχή του ευρώ παραμένει ως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία», τονίζει ο ΟΗΕ στην αναθεωρημένη εκδοχή της έκθεσής του «Η Παγκόσμια Οικονομική Κατάσταση και οι Προοπτικές της το 2012».

«Μία κλιμάκωση της κρίσης είναι πολύ πιθανόν να συνδυαστεί με μία σοβαρή αναστάτωση στις χρηματοοικονομικές αγορές και με μία κατακόρυφη άνοδο της αποφυγής του ρίσκου, οδηγώντας σε μία ελάττωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ανεπτυγμένες χώρες, η οποία δυνητικά θα διαχεόταν στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις οικονομίες σε μετάβαση», τονίζεται στην έκθεση.

«Έπειτα από την καταγεγραμμένη επιβράδυνση του 2011, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα παραμείνει χλιαρή κατά το 2012, με τις περισσότερες περιφέρειες να αναπτύσσονται με βηματισμό μικρότερο από τις δυνατότητές τους», προστίθεται.


Το παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2012 και κατά 3,1% το 2013, έπειτα από αύξηση 2,7% που καταγράφηκε κατά το 2011, πρόβλεψη που αριθμητικά κινείται επί τα μείω εν σχέσει με τις προηγούμενες προβλέψεις, τονίζεται στην έκθεση του ΟΗΕ.

Στην ίδια εκτίμηση προστίθεται πως η κρίση ανεργίας εξακολουθεί να υφίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους δείκτες των ανέργων ανά τον κόσμο να συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω από τα προ της κρίσεως επίπεδα και, ειδικότερα, με την ανεργία στην ευρωζώνη να αυξάνεται σε ταχύτατους ρυθμούς.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ