2012-06-08 03:02:02
Φωτογραφία για Σόρος: Η Γερμανία πρέπει να πάρει τον έλεγχο πριν είναι αργά
Με άρθρο του υπό τον τίτλο «η Γερμανία πρέπει να πάρει τον έλεγχο της κρίσης στην ευρωζώνη πριν να είναι πολύ αργά»... στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος επαναλαμβάνει ότι η Ε.Ε. έχει τρεις μήνες στη διάθεση της για να δράσει απέναντι στην κρίση.

«Οι ευρωπαϊκές αρχές με την Γερμανία στο κέντρο έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στη διάρκεια του οποίου μπορούν ακόμη να διορθώσουν τα λάθη τους και να αντιστρέψουν τις υπάρχουσες τάσεις» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Σόρος, που τάσσεται υπέρ της τραπεζικής ενοποίησης στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Κατά την έναρξη της κρίσης, μια διάλυση του ευρώ ήταν αδιανόητη» αναφέρει ο μεγαλοεπενυδτής που θεωρεί ότι εάν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες τότε μπορεί η διάσπαση του κοινού νομίσματος να είναι πιθανή.

«Έτσι η κρίση συνεχίζει να μεγαλώνει. Οι εντάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν χτυπήσει νέα υψηλά. Το πιο αποκαλυπτικό είναι ότι η Βρετανία, που διατήρησε τον έλεγχο του νομίσματος της, απολαμβάνει τις χαμηλότερες αποδόσεις στην ιστορία της την ώρα που τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ισπανικά ομόλογα βρίσκονται σε νέα υψηλά» υπογραμμίζει ο Τζορτζ Σόρος.


«Αλλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Η ελληνική κρίση είναι ικανή να φτάσει σε κλιμάκωση το φθινόπωρο ακόμη και εάν οι εκλογές παράγουν μία κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να τηρήσει την υπάρχουσα συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Μέχρι τότε η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί και έτσι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα το βρίσκει ακόμη πιο δύσκολο από ό,τι σήμερα να πείσει τη γερμανική κοινή γνώμη να αποδεχτεί επιπρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες» καταλήγει ο μεγαλοεπενδυτής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ