2012-06-08 04:19:10
Φωτογραφία για Καλοκαίρι χωρίς καταστροφικές πυρκαγιές βλέπει η Πυροσβεστικκή
Περιορισμένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών για το φετινό καλοκαίρι, όπως επισημαίνουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας... καθώς η τελευταία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι θα υπάρχουν ορισμένες βροχοπτώσεις το επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr, κάθε χρόνο, στα τέλη Μαΐου, οι επιτελείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώνονται για τα μετεωρολογικά δεδομένα, την ξηρότητα και το μέγεθος της βλάστησης έτσι ώστε να καταστρώσουν τα σχέδια δασοπυρόσβεσης για το καλοκαίρι.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2007 οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ήξεραν αρκετούς μήνες νωρίτερα για την πύρινη λαίλαπα που θα «χτυπούσε» το καλοκαίρι.

«Τα επόμενα χρόνια που κάηκαν ετησίως από 200.000 έως 500.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων σε όλη την χώρα, ξέραμε από πριν ότι τα καλοκαίρια αυτά δεν θα υπήρχαν πολλές καταστροφικές πυρκαγιές. Δεν αποφύγαμε ορισμένες μεγάλες πυρκαγιές όπως αυτή στην Ρόδο, στην λίμνη Μαραθώνα και άλλες όμως οι περισσότερες, λόγω κυρίως των πολλών βροχοπτώσεων, ελέγχθηκαν γρήγορα. Κάτι τέτοιο υπολογίζουμε ότι θα γίνει και φέτος όπου είχαμε πολλές βροχές.


Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν, κυρίως, τον Αύγουστο έχουμε πολλές ημέρες καύσωνα, ξηρασίας και ισχυρούς ανέμους δεν θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα με συνεχείς μεγάλες πυρκαγιές», επισημαίνουν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός πυρκαγιών (περίπου 2000) που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που κατεγράφησαν πέρυσι τον Αύγουστο.

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισημαίνουν ότι αυτό οφείλεται στο «κάψιμο» της βλάστησης από τις συνεχείς χιονοπτώσεις, βέβαια λόγω της υγρασίας, οι πυρκαγιές του Μαρτίου σβήνονται σχεδόν αμέσως.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέφτει η στάθμη του Στρυμόνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέφτει η στάθμη του Στρυμόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ