2012-06-08 03:39:19
Φωτογραφία για Aν είσαι γκαντέμης...
Στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας όπου θα διεξαχθεί το Εuro 2012, οι παίκτες όλων των ομάδων έχουν ραντεβού με την ιστορία…

Κάποιοι άλλοι όμως, πριν από αυτό είχαν ένα άλλο ραντεβού...

Το ραντεβού με την ατυχία.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους μεγάλους άτυχους αυτής της διοργάνωσης. Αυτούς που έφτασαν μία ανάσα από την συμμετοχή τους και τελικά λόγω τραυματισμού, αποχώρησαν γεμάτοι πίκρα αλλά και αυτούς που έχουν τεθεί εκτός μάχης από την μεγάλη αυτή διοργάνωση εδώ και καιρό!

Το… όσκαρ της ατυχίας παίρνει σε αυτό το Euro η εθνική ομάδα της Αγγλίας καθώς αντιμετώπισε τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, λίγο πριν την τελική φάση της διοργάνωσης. Μπάρι, Λάμπαρντ και Κέιχιλ αποχώρησαν τραυματίες από την αποστολή των «τριών λιονταριών» γεμίζοντας προβληματισμούς τον Χότζον και απογοήτευση τους φίλους της ομάδας.

Σημαντικές απουσίες και για τους Ισπανούς. Και αν του Βίγια, την περίμεναν όλοι καθώς ήταν εκτός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα του Πουγιόλ και η μη συμμετοχή του, είναι σαφώς ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για τους κατόχους του τίτλου.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές απουσίες του Euro:

1.Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία):

Για μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, όλοι γύρω από την εθνική ομάδα της Αγγλίας αναλώνονταν στην κουβέντα «πώς θα χωρέσουν Τζέραρντ και Λάμπαρντ στην μεσαία γραμμή». Η… λύση ήρθε αλλά μάλλον δεν ικανοποίησε κανέναν. Ο έμπειρος μέσος των «τριών λιονταριών» τραυματίστηκε στον μηρό κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί στην τελική φάση. Ο Λάμπαρντ αποχώρησε από την αποστολή και άφησε πίσω του ένα… τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα.

2.Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία):

Η παρουσία του Πουγιόλ στο κέντρο της άμυνας της Ισπανίας, αποτελούσε πάντα εγγύηση. Για την ομάδα, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και τον κόσμο. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα όμως μετά το παιχνίδι με την Εσπανιόλ, συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα στο γόνατο, δεν θα τον άφηνε… ήσυχο. Με την σύμφωνη γνώμη του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του, έκανε αρθροσκόπηση και τέθηκε νοκ άουτ από την προσπάθεια των Ισπανών να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Το κενό του, σε όλα τα επίπεδα, τεράστιο!

3. Νταβίντ Βίγια(Ισπανία):

Στην προκειμένη περίπτωση τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά! Ο Νταβίντ Βίγια υπέστη κάταγμα κοπώσεως στις 15 Δεκεμβρίου και έτσι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα αλλά και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, είχαν καιρό να… χωνέψουν την απουσία του. Αυτό βέβαια δεν μικραίνει το πλήγμα για τους «φούριας ρόχας» που έχουν «χάσει» τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και η απουσία του Βίγια είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους.

4. Γκάρι Κέιχιλ(Αγγλία):

Οι Άγγλοι προσπαθούν να… επανέλθουν μετά τον τραυματισμό του Λάμπαρντ. Κάπου εκεί έρχεται το φιλικό προετοιμασίας με το Βέλγιο. Ο Γκάρι Κέιχιλ, ένας από τους σημαντικούς παίκτες για το συγκρότημα του Χότζον, είναι το επόμενο θύμα της… ατυχίας των «τριών λιονταριών». Σε μία σύγκρουση με τον Χαρτ, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι. Οι εξετάσεις δεν άφησαν περιθώρια για αισιοδοξία. Ο αμυντικός της Τσέλσι έμεινε εκτός αποστολής και αύξησε τα προβλήματα για τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ.

5. Ίβιτσα Όλιτς (Κροατία):

Η ποιότητα και το ταλέντο των Κροατών δεν χωρούν αμφισβήτηση… Ένας από τους σημαντικούς λόγους που ισχύει αυτό, ακούει στο όνομα Ίβιτσα Όλιτς. Ο έμπειρος επιθετικός προοριζόταν και σε αυτήν την διοργάνωση για το βασικό σχήμα της ομάδας του Μπίλιτς αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ο μυϊκός τραυματισμός που υπέστη στο φιλικό παιχνίδι με την Νορβηγία τον άφησε εκτός μάχης και άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα των Κροατών, τουλάχιστον σε ότι αφορά την επίθεσή της.

6. Β. Μπερεζούτσκι (Ρωσία):

Τα αδέρφια Μπερεζούτσκι, αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια δύο πολύτιμες μονάδες για την εθνική ομάδα της Ρωσίας. Είναι δύο παίκτες που δεν μένουν… με τίποτα εκτός μεγάλων διοργανώσεων αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε στο Euro 2012 να βρίσκεται μόνο ο ένας από τους δύο. Ο Βασίλι Μπερεζούτσκι αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό ένα πρόβλημα στο ισχίο του ωστόσο κλήθηκε για την προετοιμασία της ομάδας. Το πρόβλημα όμως δεν ξεπεράστηκε και τελικά, ο Ρώσος μπακ όπως πήγε, έτσι έφυγε από την αποστολή και σίγουρα αποτελεί μία από τις μεγάλες απουσίες της φετινής διοργάνωσης.

7. Λούκας Φαμπιάνσκι(Πολωνία):

Κανείς δεν μπορούσε να του εγγυηθεί ότι θα ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια της Πολωνίας σε αυτό το Eurο καθώς ο Σέζνι έκανε εξαιρετική σεζόν. Ωστόσο, η απουσία του Λούκας Φαμπιάνσκι από την αποστολή των Πολωνών, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Έμπειρος, με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, θα ήταν ότι καλύτερο, έστω σαν δεύτερη επιλογή. Το πρόβλημα που προέκυψε στον ώμο του ωστόσο, του στερεί αυτή την ευκαιρία.

πηγή : sport-fm.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ