2018-10-31 18:02:48
Φωτογραφία για Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΟΜΙΑΣ
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, υπογραμμίζοντας πως «με τις επιλογές, τις ιδεοληψίες και τις εσωτερικές της ίντριγκες, αντί να υποστηρίξει υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Όπως τόνισε η κ. Σπυράκη: «Οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα. Μέσα Μεταφοράς καίγονται. Εγκληματίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα κέντρα των πόλεων. Χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα κλοπής ή ληστείας». «Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την ασφάλεια για όλους τους πολίτες», σημείωσε.

Επίσης, σε άλλη ανακοίνωση της η Ν.Δ. αναφέρει:

«Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για έκτακτες κρίσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. και αναδεικνύουν τα προβλήματα συντονισμού ανάμεσα στην κ
. Γεροβασίλη και την κ. Παπακώστα», σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με φόντο τις πληροφορίες περί ενδοκυβερνητικής έντασης μεταξύ της Υπουργού και της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «η σπουδή της κυβέρνησης να προωθήσει, εν κρυπτώ, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κατηγορεί την κ. Γεροβασίλη ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ότι δεν επίκεινται έκτακτες κρίσεις στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των ενστόλων, κινούμενη απολύτως παρασκηνιακά έπραξε τελικά το ακριβώς αντίθετο». Όπως συμπληρώνει: «Η μεθόδευση αυτή έγινε μάλιστα με τόση μυστικότητα που δεν ενημερώθηκε ούτε καν η υφιστάμενή της κ. Παπακώστα, παρά μόνον όταν το Προεδρικό Διάταγμα πήρε το δρόμο του για υπογραφή. Ως εκ τούτου, δεν μας εκπλήσσουν οι διαμαρτυρίες της νέας Υφυπουργού, η οποία ενδεχομένως να αντιλήφθηκε τον πραγματικό ρόλο που της επιφυλάσσεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο: «Αναμφίβολα οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς θυμίζουν πρακτικές του μακρινού παρελθόντος. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι ανάλογη απόπειρα με τη σημερινή, επιχειρήθηκε και το 1994, η οποία εν τέλει κατέπεσε ως αντισυνταγματική». «Σε κάθε περίπτωση, όσα η κυβέρνηση εξυφαίνει στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας τάξης επιδεινώνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα από την ανεξέλεγκτη βία και ανομία και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Χαρακόπουλος.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ