2018-11-12 21:01:18
Φωτογραφία για Πώς δεν θα ξεχάσεις ποτέ ξανά το όνομα του συνομιλητή σου!
Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να συστηθείτε με κάποιον και να ξεχάσετε το όνομά του μέσα στα επόμενα λεπτά, φέρνοντας εσάς, αλλά και εκείνον σε δύσκολη θέση.

Πολλές φορές! Αλλά, τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό;

Αφηρημάδα, έλλειψη συγκέντρωσης ή κακή μνήμη;

Σύμφωνα με την επιστήμη, τίποτα από τα τρία. Η βασική αιτία που ξεχνάμε το όνομα κάποιου είναι το γεγονός ότι τα ονόματα δίνονται αυθαίρετα και δεν έχουν απολύτως καμία σημασία, μιας και δεν αποκαλύπτουν ελάχιστα ή απολύτως τίποτα για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει βρετανική έρευνα που δημοσιεύει σε άρθρο του το Business Insider, βάσει της οποίας εξηγείται τελικά και ο λόγος που είναι πιο εύκολο να θυμόμαστε το «παρατσούκλι» κάποιου, παρά το πραγματικό του όνομα, καθώς το πρώτο υποδηλώνει συνήθως κάτι για τη δουλειά, το χαρακτήρα ή τον τόπο καταγωγής του προσώπου.


Δείτε παρακάτω μερικά απλά κολπάκια για να μην ξεχάσετε ξανά το όνομα του συνομιλητή σας!

Η επανάληψη βοηθάει

Αμέσως μόλις ο συνομιλητής σας σάς πει το όνομά του, επανέλαβετέ το, απευθύνοντάς του το λόγο. Για παράδειγμα, «Χάρηκα πολύ, Παύλο».

Ζητήστε του να σας δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του

Με τον τρόπο αυτό έχετε πολλές πιθανότητες να επαναλάβει το όνομά του, πριν καν του το ζητήσετε.

Ή καλύτερα το email του

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική τους διεύθυνση το ονοματεπώνυμό τους, θα σας... αποκαλυφθεί το όνομα που προσπαθείτε να θυμηθείτε.

Ή ακόμα καλύτερα την επαγγελματική του κάρτα

Οι λόγοι ευνόητοι!

Και τέλος, απλά ρωτήστε

Είναι ειλικρίνεια και σε καμία περίπτωση αγένεια. Εξάλλου, το είπαμε, σε όλους έχει συμβεί να μην μπορούν να θυμηθούν ένα όνομα.

Πηγή: gr.askmen.com
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ