2018-11-13 07:17:21
Φωτογραφία για Παπακώστα: «Δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικούς την ταυτότητα τους»
Σας το γράφαμε. Η συνέντευξη της κ. Παπακώστα στο OPEN ήταν ανάξια σχολιασμού. Διαβάστε τί είπε και τι πλέον προκαλεί.

Για το

περιστατικό στου Ζωγράφου όπου μέλη του Ρουβίκωνα ζητούσαν ταυτότητες από αστυνομικούς με πολιτικά μίλησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

«Όπως ξέρετε από παλιά, είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από τον αστυνομικό όταν είναι με πολιτικά την ταυτότητα του. Αυτοί θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες. Είδαν δύο ιδιώτες που πίστευαν ότι τους παρακολουθούσαν» είπε στο OPEN η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε ερώτηση για την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Το περιστατικό συνέβη. Σχηματίζεται δικογραφία αυτή την ώρα. Εντολή δεν έχει δοθεί απολύτως από κανέναν, να μην πραγματοποιηθούν συλλήψεις εκεί που απαιτείται. Και εμείς ενημερωνόμαστε για το περιστατικό και όταν σχηματιστεί η δικογραφία θα έχουμε πλήρη εικόνα. Από εκεί και πέρα ακούστε ευθύνες δεν αποδίδονται έτσι».


«Ο νόμος και η τάξη επιβάλλεται από τα θεσμικά όργανα του κράτους. Η τάξη και η ασφάλεια επιβάλλεται από την ελληνική αστυνομία. Η αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε τέτοια φαινόμενα γιατί εντείνονται οι εκρήξεις γιατί κάποιοι βλέπουν ότι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» σημείωσε η Κατερίνα Παπακώστα και εξήγησε ότι και οι αστυνομικοί θα πρέπει να προσέξουν τους εαυτούς τους.

«Θα πρέπει να εντείνουν και οι ίδιοι ακόμη περισσότερο την αυτοπροστασία τους. Να προσέξουν τον εαυτό τους. Είναι οι ημέρες περίεργες», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΣΚΑΙ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ