2018-11-16 20:42:21
Φωτογραφία για Τα αναδρομικά θα φέρουν άραγε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπειά μας και το κύρος; - Του Λάζαρου Μαχαιρίδη
Πολύς λόγος και μεγάλο το ενδιαφέρον των συναδέλφων και όχι μόνο, για την καταληκτική ημερομηνία είσπραξης των αναδρομικών ποσών (τα ψαλιδισμένα έως το τέλος του 2016). Αυτά που, παρανόμως κρατήθηκαν από όλους μας, βυθίζοντας έναν διαχρονικά περήφανο κλάδο στην φτωχοποίηση σε όλα τα επίπεδα. ..! Η τελική ημερομηνία είναι βέβαιο πως απέχει μόλις ελάχιστες ημέρες είτε μέσα στο μήνα που τρέχει, είτε το πολύ στις αρχές του επόμενου. ...!

 Αντί λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι να αναλωνόμαστε τσιμπώντας το δόλωμα του ψαρέματος για τον εντοπισμό της ακριβούς ημέρας που θα εμφανιστούν τα χρήματα (πετσοκομμένα μάλιστα εις διπλούν ελέω εφορίας) στους ατομικούς λογαριασμούς μας και κατ' επέκταση στους συνειρμούς που εύλογα κάνουμε όλοι μας για την κάλυψη των αναγκών μας, καλό θα ήταν να ψάξουμε και την ουσία μέσω κάποιων διαπιστώσεων που απορρέουν από το φλέγον αυτό ζήτημα. Όλοι έχουμε οικονομικές υποχρεώσεις που εκκρεμούν και εννοείται πως είναι ψηλά στην πυραμίδα των αναγκών διαβίωσης μας, όμως το γεγονός αυτό δε μπορεί να επισκιάσει την ωμή αλήθεια. Η αλήθεια αυτή στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες τους οποίους έχουμε χρέος να μην λησμονήσουμε πότε.


 Πρώτον τα χρήματα αυτά μας παρακρατήθηκαν παρανόμως σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ( Σ.τ.Ε. ), στο οποίο προσέφυγε με τιτάνιο αγώνα η Ομοσπονδία μας και δεν μας χαρίζονται από την επίσημη πολιτεία όπως τεχνηέντως επιχειρείται να εννοηθεί για προφανείς λόγους και δεύτερον ο δικαστικός αγώνας του συνδικαλιστικού μας κινήματος που απέδειξε πως σέβεται και υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα μέχρι την πλήρη δικαίωση και ολοκληρωτική αποκατάσταση των μισθών μας...

Όλα τα παραπάνω βέβαια γεννούν ένα κρίσιμο ερώτημα που ψάχνει άμεση απάντηση και κρύβει την πραγματική αλήθεια. ... Το συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε τον αγώνα του και θα τον συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό, δικαιώνοντας τις προσδοκίες μας για την μισθολογική αποκατάσταση μας μέσω των χρημάτων που αναμένουμε. .. Τα αναδρομικά όμως αυτά, είναι ικανά να φέρουν πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια και το κύρος του κλάδου μας; Το ερώτημα εννοείται πως είναι ρητορικό και απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση.

 

 Λάζαρος Μαχαιρίδης

 Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ