2018-11-22 10:01:20
Φωτογραφία για Με τιμωρία κινδυνεύει η Εθνική λόγω των ναζιστών στο ΟΑΚΑ
Με «βαριά καμπάνα» κινδυνεύει η εθνική ποδοσφαίρου από την UEFA, καθώς η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους νεοναζί που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στον πρόσφατο

αγώνα με την Εσθονία για το Nations League και τα ναζιστικά σύμβολα που ανήρτησαν στις εξέδρες.

H UEFA ενημέρωσε πως όρισε τον επιθεωρητή δεοντολογίας και πειθαρχικής επιτροπής της να διερευνήσει το γεγονός και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. Θυμίζουμε ότι εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το συγκεκριμένο θέμα έδωσε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί στις εξέδρες του γηπέδου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τμήμα Ρατσιστικής Βίας που χειρίζεται την υπόθεση θα εξετάσει αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα των συμβάντων στο ΟΑΚΑ, υπέβαλλε αναφορά  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς  και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο.

πηγή: eleftherostypos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ