2012-06-09 00:46:03
Φωτογραφία για Ομπάμα: Όλους τους συμφέρει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Eίναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σεβόμενη τις δεσμεύσεις της, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι... οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά θα πρέπει και οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι θέλουν να μείνουν στο κοινό νόμισμα και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Πρέπει να ξέρουν ότι αν επιστρέψουν στη δραχμή οι θυσίες τους θα πάνε χαμένες, τόνισε.

Κατά το διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, ο κ. Ομπάμα επανέλαβε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και μια ευρωπαϊκή ύφεση θα έχει επίπτωση στην αμερικανική οικονομία, σημείωσε.

"Αν η Ευρώπη μπει σε ύφεση αυτό σημαίνει ότι θα πουλάμε λιγότερα αγαθά, λιγότερες υπηρεσίες και αυτό θα έχει κάποιο αντίκτυπο στον ρυθμό της ανάκαμψης μας" δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι κατά τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες διαπίστωσε ότι καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα βήματα για την αντιμετώπιση της.

Πρώτον, πρέπει να κάνουν κεφαλαιακές ενέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση προβληματικών τραπεζών.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ