2012-06-09 04:27:03
Φωτογραφία για Παρέμβαση Ομπάμα για την κρίση και την Ελλάδα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε, απευθυνόμενος σήμερα στο Λευκό Οίκο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν ότι... «είναι επείγον να αναλάβουν δράση» απέναντι στην παρατεινόμενη κρίση κρατικού χρέους στη 17μελή ευρωζώνη, «ξεκινώντας από τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων».

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα ήταν αναμφίβολα χειρότερες, στην περίπτωση που η χώρα αυτή θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Παράλληλα επισήμανε ότι εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί στην ύφεση, τότε θα μετριαστεί ο ρυθμός της ανάκαμψης που παρουσιάζει ήδη η αμερικανική οικονομία, ενώ τόνισε ότι λαμβάνεται η φροντίδα ώστε η Ουάσινγκτον να μην επικρίνει την Ευρώπη και να μην υπαγορεύει στους ηγέτες της «τι δέον γενέσθαι».

Επιπλέον ο Μπαράκ Ομπάμα εστίασε στο ότι το αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα έχει καταστεί, με τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε, πολύ πιο στέρεο, ούτως ώστε μπορεί πλέον να απορροφά τους κραδασμούς, που η αφετηρία τους είναι στην Ευρώπη. «Μπορεί να απορροφά το χρηματο-πιστωτικό μας σύστημα αρκετούς από τους κραδασμούς που προέρχονται πέραν του Ατλαντικού» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ, όπως τον Ιταλό και τον Βρετανό πρωθυπουργό και την Γερμανίδα καγκελάριο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ