2012-06-09 09:37:08
Φωτογραφία για ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''
Εμφανώς πιο προσεκτικός σε σχέση με την πρόσφατη δήλωσή του ήταν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Ελλάδα, λέγοντας «είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».

Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει ο ίδιος πριν από δύο μέρες.

«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε πει πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και τόνισε: «Πριν από ένα χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει «εμείς θα σώσουμε και την οικονομία της Ελλάδας», με αποτέλεσμα μια ελληνική εφημερίδα να γράψει "κράτα Γιώργο έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου". Φαίνεται ο Κιλιτσντάρογλου έσωσε την Ελλάδα κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία», αφού, όπως είπε, «οικονομολόγοι ακόμη και από τις πιο απόμακρες χώρες εκτιμούν την Τουρκία».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει» και συνέχισε: «Αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός την Τετάρτη είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα λέγοντας «πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», για να τονίσει ότι «μία χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισεκατομμυρίων, που πουλά τα νησιά της;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέση... δαχτυλίδι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέση... δαχτυλίδι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ