2019-01-03 14:08:19
Φωτογραφία για Το ΥΠΟΙΚ προχωρά σε «διάρρηξη» θυρίδων οφειλετών του Δημοσίου
Από τις αρχές του νέου έτους ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών προχωρά στη «διάρρηξη» τραπεζικών θυρίδων καθώς στις 31 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία που είχε

δοθεί για την απλοποίηση της διαδικασίας ανοίγματος θυρίδων από τις εφορίες.

Στόχος της κίνησης αυτής του υπουργείου είναι να εντοπιστούν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή που μπορεί να κρύβουν σε αυτές φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία και ενώ έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ούτε πληρώνουν ούτε προχωρούν σε κάποια ρύθμιση.

Σύμφωνα με το fimotro.gr, με αυτόν τον τρόπο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ευελπιστεί να βάλει στα ταμεία της περισσότερα έσοδα από απλήρωτους φόρους, αφού μεγάλος αριθμός κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών αποδεικνύεται ατελέσφορος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άνοιγμα θυρίδας και η κατάσχεση του περιεχομένου της προβλέπεται ήδη, όμως οι διαδικασίες είναι αυστηρές, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη δικαστικής απόφασης ή εισαγγελικής παραγγελίας, ενώ και στην πράξη εφαρμόζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις και μόνο για μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ