2012-06-09 22:39:16
Φωτογραφία για Ξεκινάει η εγκατάσταση Wi-Fi στους σταθμούς του μετρό της Αθήνας
Το πράσινο φως παίρνει η υλοποίηση του συστήματος παροχής Wi-Fi Internet στους σταθμούς Μετρό της Αθήνας, καθώς όπως ανακοινώθηκε... πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες. Η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει το έργο είναι η HOL (Hellas On Line).

Η πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011, με εκτιμήσεις που ανέφεραν λειτουργία του συστήματος μέσα σε ένα χρόνο. Το Wi-Fi στο Μετρό της Αθήνας θα παρέχεται μάλλον δωρεάν σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Athens Transport και αρχικά οι σταθμοί που θα το υποστηρίζουν θα είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα.

Τελός αξίζει να σημειωθεί ότι στα άμεσα σχέδια είναι είναι η επέκταση του Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς αλλά και μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό.

Η ύπαρξη πρόσβασης Wi-Fi σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό είναι μια καλοδεχούμενη πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών που θα αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις προσφερόμενες υπηρεσίες και θα ικανοποιήσει αναμφίβολα μεγάλο ποσοστό του επιβατικού κοινού. Την διεκπεραίωση του έργου έχει αναλάβει η Hellas on Line.

http://www.blogtv.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ