2012-06-10 04:55:15
Φωτογραφία για «Γιατί όχι νίκη», λέει ο Alonso
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Fernando Alonso ενόψει του αγώνα της Κυριακής. 

H Ferrari έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας.

Το πόσο χαρούμενος είναι ο Alonso από τη δουλειά που έχει γίνει, εύκολα το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Aπίστευτη ανάκαμψη της ομάδας. Στην Αυστραλία ήμασταν εκτός του Q3, 1,6" πίσω από τον poleman). Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Ισπανός 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο οποίος ηγείται του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το GP του Καναδά από την 3η θέση και πιστεύει πως έχει όλα τα φόντα να παλέψει για τη νίκη που αν έρθει θα είναι η 2η μέσα στη χρονιά.

«Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως έχουμε δει στους αγώνες έως τώρα είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Αυτό που μπορεί να σκεφτόμαστε το Σάββατο το απόγευμα δεν είναι και αυτό που συμβαίνει την Κυριακή. Θα δούμε», δήλωσε ο 30χρονος πιλότος όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει στον Καναδά.


«Οι αγώνες εδώ είναι πάντα απρόβλεπτοι, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ωραία να δώσουμε σε όλους τους Καναδούς οπαδούς της Ferrari ένα καλό αποτέλεσμα στην 30ή επέτειο από τον θάνατο του Gilles Villeneuve. Σίγουρα, η νίκη θα ήταν το καλύτερο σενάριο για εμάς, αλλά προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο παιδιά ταχύτερα από εμάς. Το απέδειξαν σήμερα και αύριο χρειάζεται να τα πάμε καλύτερα αν θέλουμε να νικήσουμε», πρόσθεσε.

Όσο για το μονοθέσιο, ο Alonso είπε: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του μονοθεσίου. Τα νέα εξαρτήματα δούλεψαν όπως περιμέναμε και τόσο εγώ όσο και ο Felipe αισθανθήκαμε αμέσως τη βελτίωση στο κράτημα και την πρόοδο που έχει κάνει το μονοθέσιο. Συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε από την Catalunya, όπου είχαμε ένα σημαντικό βάθρο και μετά στο Monaco ήμασταν και πάλι ανταγωνιστικοί σημειώνοντας νέο βάθρο. Εδώ, με τις μεγάλες ευθείες και τα σικέην είμαστε επίσης ανταγωνιστικοί».

Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός έχει νικήσει μια φορά στον Καναδά, το 2006.

Ο Felipe Massa θα ξεκινήσει τον αγώνα του Καναδά από την 6η θέση. Σημειώστε πως αυτή ήταν η καλύτερη παρουσία της Ferrari φέτος σε κατατακτήριες δοκιμές.

«Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που κάναμε το 3ήμερο. Ξεκινώντας από την 6η θέση είναι καλό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με τον τελευταίο μου γύρο στο Q3. Στο δεύτερο κομμάτι, έχασα το πίσω μέρος και μου στοίχισε μερικά δέκατα και ίσως να ήμουν μερικές θέσεις πιο μπροστά. Είμαι απογοητευμένος διότι είχα τη δυνατότητα να κάνω κάτι καλύτερο από την 6η θέση. Αν αναλογιστούμε όλα, παραμένω αισιόδοξος, διότι όλη η ομάδα έχει κάνει βήματα εμπρός κάτι πολύ σημαντικό για το υπόλοιπο της σεζόν. Αύριο, θα προσέξουμε ιδιαίτερα τη στρατηγική μας. Νομίζω ότι η επιλογή θα περιοριστεί στο ένα ή δύο pit stop, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ελαστικών. Ελπίζουμε να κερδίσουμε μερικές θέσεις και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στο κράνος μου έχω το όνομα του Gilles Villeneuve σαν φόρο τιμής σε έναν από τους οδηγούς της Ferrari. Είμαι περήφανος που του κάνουμε αυτήν την αφιέρωση φέτος στην 30η επέτειο από το θάνατό του. Παρότι γεννήθηκα μόλις συνέβη το ατύχημα, πάντα θα είμαι μεγάλος θαυμαστής του», σχολίασε ο Βραζιλιάνος.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων, είναι το καλύτερό μας φέτος, με τους δύο μας οδηγούς στις 3 πρώτες σειρές του grid. Έχουμε επιστρέψει στο κυνήγι της pole position και αυτό είναι σημαντικό. Σημαίνει ότι οι προσπάθειές μας να βελτιώσουμε την απόδοση του μονοθεσίου έχουν αποδώσει. Προσθέτουμε σε αυτό ότι η συγκεκριμένη πίστα τονίζει τα πιο αδύναμα χαρακτηριστικά μας που είναι η πρόσφυση και η τελική ταχύτητα. Κάναμε πρόοδο, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή για να είμαστε εκεί που θέλουμε. Τώρα θα επικεντρωθούμε για έναν απρόβλεπτο αγώνα. Φέτος, ήδη έχουμε δει τις Κυριακές να γίνονται εκπλήξεις και δεν νομίζω ότι αύριο θα είναι εξαίρεση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια οργάνωση ιδιαίτερα με τον Fernando, για να του δώσουμε το μέγιστο δυνατό σε αυτό το σημείο της χρονιάς».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ