2012-06-10 04:58:11
Φωτογραφία για Με όπλο την παράδοση ο Hamilton για τη νίκη στον Καναδά
Στους 6 αγώνες που προηγήθηκαν είχαμε 6 διαφορετικούς νικητές.

Από την πρώτη 3άδα του γκριντ εκκίνησης του GP του Καναδά, μόνο ο Lewis Hamilton, ο οποίος σημείωσε τον 2ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι αν ο Πρωταθλητής του 2008 μπορεί να γίνει ο 7ος διαφορετικός νικητής φέτος.

Ο Βρετανός, όπως και η McLaren, έχουν πολύ καλή παράδοση στον Καναδά, με τον ίδιο να έχει σημειώσει 2 νίκες και την ομάδα του να μετράει 12 πρωτιές, με τρεις από αυτές στις 4 τελευταίες επισκέψεις στο σιρκουί Gilles Villeneuve. Βέβαια από μόνη της η παράδοση δεν αρκεί για να σημειώσεις νίκη στην Formula 1. Χρειάζεται και ανταγωνιστικό μονοθέσιο κάτι που διαθέτει η McLaren.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος με τον γύρο μου – ξεζούμισα και την τελευταία σταγόνα από το μονοθέσιο και δεν περίμενα να είμαι τόσο ψηλά στο γκριντ
. Στην πραγματικότητα δυσκολεύτηκα λίγο στα 1ο και 2ο μέρος των κατατακτηρίων και δεν ήμουν σίγουρος για τον ρυθμό μου στην αρχή, αλλά ευτυχώς, στο τέλος τα κατάφερα για το 3ο μέρος των κατατακτηρίων», δήλωσε ο Hamilton και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν σωστά – οι σημερινές πιο ζεστές συνθήκες μας δυσκόλεψαν νομίζω. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μας και πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης – μπορούμε να έχουμε έναν πραγματικά καλό ρυθμό αγώνα από εκεί. Και θυμηθείτε, ο ρυθμός μας στις μεγάλες αποστάσεις την Παρασκευή ήταν καλός, οπότε σίγουρα ανυπομονώ να πάω ένα βήμα μπροστά στον αγώνα. Έχοντας πει αυτά, θα κάνω οπωσδήποτε ό,τι μπορώ για να προσέξω τα ελαστικά. Τέλος, τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά για να βελτιώσουν τα pitstop, έτσι θα υπάρξουν πολλά στα οποία προσδοκούμε».

Σε αντίθεση με τον Hamilton, τα πράγματα για τον Jenson Button δεν πήγαν καλά. Ο Πρωταθλητής του 2009 και νικητής του επεισοδιακού περσινού αγώνα στον Καναδά θα ξεκινήσει από την 10η θέση. Παρ' όλα αυτά πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα: «Στο Q3 κολλήσαμε λίγο με την επιλογή ελαστικών, τα χρησιμοποιημένα πολύ μαλακά ελαστικά θα μας έδιναν την 10η θέση οπότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μαλακά. Είναι πάντα δύσκολο να νικήσεις κάποιον στο Q3 όταν έχεις την πιο σκληρή από τις δύο γόμες και όλοι οι άλλοι είναι με την πιο μαλακή. Δεν ήταν πολύ καλή ημέρα για εμένα σήμερα καθώς η 10η θέση δεν είναι και η καλύτερη. Αύριο αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες, έτσι ίσως υπάρξουν εκπλήξεις. Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω έναν καλό αγώνα, εκκινώντας ακόμα και από την 5η σειρά εκκίνησης».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Γιατί όχι νίκη», λέει ο Alonso
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Γιατί όχι νίκη», λέει ο Alonso
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ