2012-06-10 12:42:12
Φωτογραφία για ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ'' (VIDEO)
Σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης επτά θέσεων που αποτελεί την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

"Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το ερώτημα που κυριαρχεί και απευθύνεται προς όλους αφού δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία είναι με ποιόν θα συνεργαστείτε. Το ερώτημα είναι εύλογο. Προηγείται όμως ένα άλλο: πάνω σε ποιες θέσεις μπορείτε να συμφωνήσετε για να κυβερνήσετε;", παρατήρησε ο κ. Κουβέλης, και πρόσθεσε: "Αναλαμβάνουμε σήμερα την πολιτική πρωτοβουλία να παρουσιάσουμε ενώπιον των πολιτών το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης, την προγραμματική μας πρόταση για την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και να απευθύνουμε στους πολίτες και στις πολιτικές δυνάμεις. Παρουσιάζουμε δημόσια πριν από τις εκλογές όσα θα διαπραγματευτούμε με τα άλλα κόμματα μετά τις εκλογές στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών".


 Οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η απόρριψη της μονομερούς ενέργειας καταγγελίας του μνημονίου είτε προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό και η αποδέσμευση από το μνημόνιο, σταδιακά και με διαπραγματεύσεις.

 Οι επτά θέσεις που αποτελούν το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης αφορούν στην κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, στην αποδέσμευση από το μνημόνιο ως το 2017, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην αγροτική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, στην ασφάλεια των πολιτών και τη μετανάστευση, στην υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

 

με πληροφορίες από το Real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ