2012-06-10 13:25:12
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: το νέο Βιετνάμ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.
Άρον - άρον εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν οι Γάλλοι Μισθοφόροι μετά και την τελευταία απώλεια 4 στρατιωτών στο ανατολικό Αφγανιστάν, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά, κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών στην επαρχία Καπίσα, που είναι υπό γαλλικό έλεγχο.

Ο νέος σοσιαλιστής Πρόεδρος Ορλάν, από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τη θέληση του να δρομολογήσει την εσπευσμένη αποχώρηση των γαλλικών μισθοφορικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. Μετά και την τελευταία εξέλιξη ανακοινώθηκε ότι η αποχώρηση των Γαλλικών ΕΔ από το Αφγανιστάν ξεκινά μέσα στον Ιούλιο. "Μέχρι τότε, όλα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε τα στρατεύματά μας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και με την μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση για τις ζωές των στρατιωτών τους, αναλαμβάνω εδώ αυτή τη δέσμευση και θα είμαι ο εγγυητής αυτής της επιχείρησης", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γάλλος Πρόεδρος, σε μια σύντομη δήλωση στην Τίλ, όπου πρόκειται να παραστεί σε τελετή στη μνήμη της σφαγής των αμάχων από τους Ναζί στις 9 Ιουνίου του 1944, ανακοίνωσε επίσης ότι ένας "εθνικός φόρος τιμής" θα αποδοθεί στους τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν και των οποίων οι θάνατοι ανεβάζουν σε 87 τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από το 2001
. Περίπου 3.550 Γάλλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, κυρίως στην Καμπούλ και στα ανατολικά.

Η υποκρισία του γαλλικού αστικού κατεστημένου ξεπερνά κάθε όριο, αφού επιπλέον ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι η αποστολή των γαλλικών στρατευμάτων "συνίστατο στο να επιτρέψουν στους Αφγανούς να ανακτήσουν την κυριαρχία τους το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο μιας μετάβασης που πρέπει να είναι μεθοδευμένη και ταχεία". Στη δήλωση του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ολάντ εξέφρασε "την ευγνωμοσύνη του και αυτήν ολόκληρου του έθνος, στους στρατιώτες μας". "Χαιρετίζω την αφοσίωση και το θάρρος τους, γνωρίζω τη δύναμη του χαρακτήρα των γαλλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, απευθύνω στις οικογένειες το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης του γαλλικού λαού", σημείωσε.

Όμως και στις αμερικανικές μισθοφορικές δυνάμεις βαρύς είναι ο φόρος αίματος που καθημερινά καταβάλλουν στο Αφγανιστάν. Στις απώλειες που σημειώνουν στα πεδία των μαχών, έρχονται να προστεθούν οι αντίστοιχες απώλειες από τις αυτοκτονίες, αποδεικνύοντας ότι η εμπλοκή στους σύγχρονους πολέμους σημαδεύει για πάντα ανεξίτηλα. Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν τους πρώτους μήνες του 2012 οι αυτοκτονίες Αμερικανών στρατιωτών καθώς καταγράφεται κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία την ημέρα, το μεγαλύτερο ποσοστό από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, και μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βάσει των στοιχείων αυτών, τις πρώτες 155 ημέρες του 2012 καταγράφηκαν 154 αυτοκτονίες Αμερικανών στρατιωτών, αύξηση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011. Το φαινόμενο ώθησε τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα να συντάξει τον Μάιο ένα υπόμνημα, στο οποίο αποκαλεί τις αυτοκτονίες «ένα από τα πιο περίπλοκα και άμεσα προβλήματα» που αντιμετωπίζει ο στρατός. Ο Πανέτα σε αυτό αναφέρεται στο στίγμα που συχνά αντιμετωπίζουν όσοι ζητούν βοήθεια για ψυχολογικά προβλήματα και υπογράμμισε την ανάγκη οι διοικητές και οι επόπτες να απευθύνονται στους στρατιώτες που φαίνεται να υποφέρουν, αλλά και να μην δείχνουν καμία ανοχή «σε πράξεις που μειώνουν, ταπεινώνουν, ενοχλούν ή απομονώνουν» οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια.

Η παραπάνω προσέγγιση δεν συμπεριλαμβάνει τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η επιστροφή ενός μισθοφόρου στρατιώτη στην ειρηνική ζωή. Βιαιοπραγίες, διαλυμένες οικογένειες, κακοποίηση συζύγων και παιδιών, απώλεια θέσης εργασίας, αποκλεισμός και περιθωριοποίηση είναι μερικές από τις συνέπειες που βιώνουν όλοι οι Βετεράνοι, των οποίων ο ψυχικός κόσμος έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα. Είναι μια πραγματικότητα που δε θέλει να παραδεχτεί κανένας στρατός. Απλώς συνεχίζουν να στρατολογούν φτωχόπαιδα που τα φλομώνουν στο μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, τα χρησιμοποιούν ως πολεμοχαρή πιόνια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μετά τους πετούν στο περιθώριο, όταν δεν τους χρειάζονται πια.

Η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους στρατούς της Νέας ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων, να αγνοήσει την προπαγάνδα όλων των συστημικών κομμάτων-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μαζί με το εργατικό κίνημα να παλέψει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, συμμετέχοντας στους σύγχρονους αντικαπιταλιστικούς αγώνες που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Η ανάγκη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού αντιμιλιταριστικού αντιεθνικιστικού ρεύματος με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά είναι προφανής σε μια εποχή που η όξυνση του ταξικού πολέμου είναι προφανής και το αστικό σύστημα εξουσίας επιδιώκει με την ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας και τους πολέμους να ξεπεράσει την κρίση του και να χαράξει την νεά πορεία της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αλήθεια, ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος με τον υπερφίαλο εθνικισμό, που τον ωθεί να παρουσιάζει ένα πρωτόγνωρο βοναπαρτίστικο πρόσωπο και να τοποθετείται με ακραίο τρόπο, θα εμπλέκει μόνο ακόμη περισσότερο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο σφαγείο του Αφγανιστάν ή θα παραδειγματιστεί από τη Γαλλία και θα διατάξει την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων;;;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ