2012-06-10 14:11:59
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΩΡΑ: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση Εθνικής Συνευθύνης
Θέλει νέο... Παπαδήμο και το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή

«Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Θέλουν κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που βρίσκεται σε εξέλιξη Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σκηνικό αδιεξόδου εξαιτίας της στάσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό αυτό που έχει διαμορφωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για παράταση της ακυβερνησίας και τόνισε ότι κάθε πιθανό σχήμα θα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται με οριακές πλειοψηφίες.

«Το bonus 50 εδρών δεν είναι η λύση. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με ισχυρή αντιπολίτευση στο δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει θα πάσχει από αξιοπιστία στο εξωτερικό.


«Ζητούμε την ψήφο των πολιτών γιατί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει το ρόλο του και να επιβάλει την εθνική συνευθύνη», είπε χαρακτηριστικά και ανέλυσε τα οκτώ σημειά της πρότασης πάνω στην οποία ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπάρξει εθνική συνευθύνη:

1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.

2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

3. Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.

4. Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.

5. Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.

6. Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.

7. Συμφωνία για επενδύσεις.

8. Δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Επίσης, αποκάλυψε ότι έστειλε επιστολή οκτώ σημείων στους προέδρους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΔΗΜΑΡ, κάτι που είχε προαναγγείλει από το Σάββατο στη Βόρεια Ελλάδα.

Την επιστολή ο κ. Βενιζέλος δεν την έστειλε στο ΚΚΕ, καθώς όπως είπε η θέση του είναι πολύ συγκεκριμένη, καθώς και στη Χρυσή Αυγή.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ