2012-06-10 14:24:09
Φωτογραφία για ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΥΡΑ
Φωτιά στην αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βάζει το κάλεσμα του Ιφικράτη Αμυρά σε αντάρτικο πόλεων πρώην υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι συνεντεύξεις του με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή τον Ιφικράτη Αμυρά και το βίντεό του με το οποίο καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλης, να πάρουν τα όπλα και να πυρπολήσουν δημόσια κτήρια. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις των στελεχών του, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει πως ο κ. Αμυράς δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε ντοκουμέντα από δημοσιεύματα, τόσο από τα επίσημα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από εφημερίδες, που αναφέρουν την υποψηφιότητα του κ. Αμυρά και τόνισε ότι για το θέμα θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Η διαμάχη φούντωσε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με συνεντεύξεις που πραγματοποίησε ο κ.Αμυράς στο “Εδώ Σύνταγμα web tv” με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς ο κ.Μιχελάκης τόνισε ότι με τις συνεντεύξεις τους νομιμοποίησαν πολιτικά τον κ.Αμυρά
. Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται στο πλευρό του Ιφικράτη Αμυρά να λέει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να βγάλει δικό της νόμισμα.

Το τελευταίο επεισόδιο της κόντρας αφορά στη συνέντευξη του κ.Αμυρά με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη. Στη συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά, τον οποίο αποκαλεί “φίλε Ιφικράτη” ο κ .Κρανιδιώτης μιλά εφ' όλης της ύλης: για τις πολιτικές εξελίξεις, τις εκλογές, την παραμονή στο ευρώ, το Δίκτυο 21, το Μνημόνιο, και την λαθρομετανάστευση.

Πιπιλή: Ο Φαήλος να εξοβελιστεί από το κόμμα

Η υποψήφια στην Α' Αθήνας της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Κυριακής, τόνισε ότι εάν ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει δώσει συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά πρέπει να εξοβελιστεί από το κόμμα. Όσον αφορά στη θέση που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περί εξόδου από το ευρώ η Φωτεινή Πιπιλή ζητά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολιάζοντας δημοσίευμα στην iefimerida.gr σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιφικράτη Αμυρά πριν από έναν χρόνο, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις απόψεις του κ. Αμυρά όταν έδωσε τη συνέντευξη.

«Προσκεκλημένος πέρυσι του ΔΗΚΚΙ TV ή άλλως ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ TV. Το στούντιο - κοτέτσι είναι μέσα στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Που να ξέρω ότι μετά από μήνες ο μελλοντικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ θα "απασφάλιζε" και θα την έβλεπε... βιετκόνγκ! Σύντροφος του Αλέξη και της Ρένας είναι, όχι δικός μου», σχολίασε ο κ.Κρανιδιώτης.

Απαντώντας στις βολές του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν έδωσε συνέντευξη στον Ιφικράτη Αμυρά δεν γνώριζε τις απόψεις του.

“Ο κ. Αμυράς αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μόλις οι απόψεις αυτές έγιναν γνωστές”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Ο ίδιος επισήμανε πως οι απόψεις Λαφαζάνη είναι μειοψηφία στο κόμμα και σημείωσε πως ο κ. Λαφαζάνης δεν θα τοποθετηθεί σε πρώτο ρόλο σε ότι αφορά τα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Η απάντηση Αμυρά

Aπάντηση στον Γιάννη Μιχελάκη δίνει ο Ιφικράτης Αμυράς μέσω του προσωπικού του blog. “Οι πολίτες νομιμοποιούνται να αντισταθούν με κάθε μέσον και να συντρίψουν τους εγκληματίες, τους ληστοσυμμορίτες του μνημονίου. Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι θεσμοθετημένο σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Το ξέρουν οι πάντες πλην του Γιάννη Μιχελάκη που θεωρεί ότι δεν κατοχυρώνεται συνταγματικώς το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ο Γιάννης Μιχελάκης καταφέρθηκε υποκριτικώς εναντίον του γνωστού βίντεο-μηνύματος που καλεί σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, και το οποίο αφορούσε την χούντα του Παπανδρέου. Το μήνυμά του όμως είναι διαχρονικό. Ας το κατανοήσει ο Μιχελάκης. Όταν η ληστοσυμμορία του μνημονίου δηλώνει ότι «καταδικάζει την βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται», εννοεί ότι καταδικάζει την λαϊκή επαναστατική βία που στρέφεται εναντίον της, αλλά ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ την βία κάθε μορφής όταν στρέφεται εναντίον του Ελληνικού Λαού. Όταν η βία και η τρομοκρατία των πραιτωριανών προστατεύει τα συμφέροντα των δωσίλογων, τότε ο Μιχελάκης μιλά για «επιβολή του νόμου και της τάξεως». Η τρομοκρατία των μνημονιακών προδοτών αποκαλείται «νόμος και τάξη». Ας το καταλάβουν οι εχθροί του Λαού και του Έθνους. Επιβολή του νόμου και της τάξεως διενεργείται όταν οι λαϊκές πατριωτικές πολιτοφυλακές τσακίζουν τους πραιτωριανούς υπερασπιστές του μνημονίου και του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα. Οι κουκουλοφόροι του μνημονίου οι οποίοι καταστρέφουν νοσοκομεία, γηροκομεία, σχολεία, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, θα παταχθούν αμείλικτα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιφικράτης Αμυράς.

apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ