2019-02-01 18:48:25
Φωτογραφία για ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση των δικαστικών ενώσεων για το πόθεν έσχες
Ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους, μετά την απόρριψη (9/2019) από το ΣτΕ της αίτησης αναστολής που είχαν υποβάλει δικαστικές Ενώσεις.

 

Και αυτό διότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που είχαν υποβάλλει (κάποιες από τις) δικαστικές ενώσεις. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πλέον «ξεμπλοκάρει» τη διαδικασία για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους  , που λήγει στις 31 Μαρτίου.

 

Την αίτηση λήψης προσωρινών μέτρων είχαν υποβάλλει οι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι Διοικητικοί Δικαστές, αντίθετα δεν είχαν επιλέξει αυτή την οδό (μπλοκαρίσματος δηλαδή της υποβολής μέσω προσωρινών μέτρων) η Ενωση Δικαστών Εισαγγελέων και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

 

Ολες οι Ενώσεις όμως υπογράφουν την αίτηση ακύρωσης του νέου νόμου που θα συζητηθεί την 1η Μαΐου και προφανώς η απόφαση θα εκδοθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ένα από τα επιχειρήματά  τους είναι ο τρόπος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης και ένα δεύτερο το γεγονός ότι συνεχίζει να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης των μετρητών χρημάτων και των κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας που υπάρχουν στην κατοχή τους.

 

Στην αίτηση χαρακτηρίζονται ασύμβατες με το σύνταγμα αρκετές απο τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και η οποία είχε μπλοκάρει προ έτους και τον προηγούμενο νόμο.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περικοπές «Τι λέει;»...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περικοπές «Τι λέει;»...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ