2012-06-10 19:27:03
Φωτογραφία για Mία φωνή από τη Ραφήνα
Έτοιμος να δώσει την προσωπική του μάχη για την επιβίωση της παράταξης και τη μα­ταίωση του ενδεχομένου να κυβερνηθεί η χώρα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς... εμφανί­ζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμαν­λής. Και μόνο ο χρόνος που έκανε τη δήλωσή του την προηγούμενη εβδομάδα ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. δείχνει ότι πλέον έχει αποφασίσει να παρέμβει δυναμικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Μισή ώρα πριν από τις εξαγγελίες του οικονο­μικού κυβερνητικού προγράμματος του Αλέξη Τσίπρα, με γραπτή του δήλωση ο Καραμανλής ζήτησε τη συστράτευση των ψηφοφόρων προ­κειμένου να αντιμετωπιστούν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατ’ αυτόν έχουν στόχο να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. «Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας» έλεγε στη δήλωσή του «και μάλιστα σε μικρότερους σχηματι­σμούς της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, στην ουσία ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά σε αυτήν την αναμέ­τρηση δεν βοηθάει».


Θορυβημένος

Η κίνηση του Καραμανλή ήταν πολύ προσεκτι­κά στοχευμένη, όπως θα είναι και όλες οι επό­μενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Σύμ­φωνα με πληροφορίες του «Π», ο Καραμανλής είναι ιδιαίτερα θορυβημένοςαπό την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν τον αφήνουν αδι­άφορο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζει.

Ο ίδιος, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, εξέφρασε την άποψη ότι «εάν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου νικητής είναι ο Τσίπρας, τότε όντως τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τη χώρα, αφού θα υπάρξει κίνδυνος για τον ευρω­παϊκό προσανατολισμό της χώρας, ενώ η έξοδος από το ευρώ πρέπει να θεωρείται σίγουρη».

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι κακώς η Ν.Δ. έχει δώσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον τίτ­λο του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς καθι­στώντας τον έτσι τον μοναδικό αντίπαλο της Κε­ντροδεξιάς. Πιστεύει επίσης ότι όλη η φιλολογία που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του Τσίπρα, με τα διάφορα μέσα να τον παρουσιάζουν ως τον νέο Ανδρέα Παπανδρέου, μόνο κακό κάνει στη Ν.Δ., αφού έτσι χτίζεται ένα προφίλ ιδιαίτε­ρα δυναμικό και ελπιδοφόρο για τον αρχηγό της Αριστεράς.

Έτσι ο Καραμανλής επέλεξε να κάνει μία δή­λωση με διπλό στόχο: αφενός την απομυθοποί­ηση του ηγετικού προφίλ του Τσίπρα και αφετέ­ρου τη συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων, που στις προηγούμενες εκλογές κινήθηκαν κο­ντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και στον Στέφανο Μάνο και τον Θ. Τζήμερο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει κι άλλες παρεμβάσεις με επίκε­ντρο την ενότητα της Δεξιάς, ενώ θα επιμείνει με ένταση στις συνέπειες που θα έχει η επιλογή του Αλ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Καραμανλής, ο οποίος έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., έχει δεχθεί πρόταση από τους συνερ­γάτες του Σαμαρά να βρεθεί δίπλα του στην εξέ­δρα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Καραμανλής εμφανίζεται ακόμη αρνητικός, αφού δεν επιθυμεί να μπει στο προεκλογικό κάδρο. Ωστόσο, εάν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να δείχνουν ότι πρόκειται για σκλη­ρό ντέρμπι, τίποτε δεν αποκλείεται.
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ