2019-02-09 11:32:04
Φωτογραφία για Σειρά πήραν οι Χειρούργοι || Νέα παραίτηση γιατρού στο νοσοκομείο
Βασίλης Μούτσιος - https://www.imerazante.gr/

Ένα ακόμη γεγονός έρχεται να επιτείνει τα προβλήματα στελέχωσης των Κλινικών του νοσοκομείου της Ζακύνθου. Αυτή τη φορά με την παραίτηση που υπέβαλε ένας ακόμη ιατρός χειρουργός επικαλούμενος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, τα εξαντλητικά ωράρια και τις υπερβολικές εφημερίες με ότι αυτό συνεπάγεται για γιατρούς και ασθενείς.

Πρόκειται για τον τρίτο ιατρό που στερείται η εν λόγω Κλινική μέσα σε διάστημα περίπου μισού χρόνου, δεδομένου ότι ένας παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο επόμενος ήταν ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον οποίο επιβλήθηκε από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ ποινή παύσης ενός έτους από τα καθήκοντά του.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα προβλήματα αναφορικά με την αναγκαιότητα στελέχωσης και λειτουργίας της ΜΕΘ
. Ιδιαίτερος είναι ο προβληματισμός και η αίσθηση που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η τραγική είδηση του θανάτου τριών ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή περιμένοντας επί πολλές ημέρες να μεταφερθούν σε κρεβάτι εντατικής εκτός νησιού. Αλλά και της Παιδιατρικής εξαιτίας των τεσσάρων παραιτήσεων ιατρών, με πιο πρόσφατη αυτή του Διευθυντή. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ο γενικός ιατρός ή ιατρός οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας να αντικαταστήσει τον παιδίατρο και να στηρίξει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής.

Προσωρινή λύση αποτελεί η απόφαση να ενισχυθεί προσωρινά με γιατρούς – παιδιάτρους από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και οι μετακινήσεις αυτές έχουν ήδη προκαλέσει ανησυχία στο Νοσοκομείο Παίδων της αχαϊκής πρωτεύουσας, λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν και εκεί. Η μετακίνηση του ενός γιατρού αναμένεται να γίνει μέσα στο Φλεβάρη, για διάστημα τριών ημερών και του δεύτερου, μέσα στο Μάρτη, επίσης για ένα τριήμερο. Θυμίζουμε πως οι περιοδικές αυτές μετακινήσεις είχαν προαναγγελθεί από τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πλέον εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, προκειμένου να μπορεί να πάρει ρεπό η μοναδική γιατρός του Νοσοκομείου, η οποία αν και γιατρός του ΤΟΜΥ, πλέον είναι διορισμένη στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Πάτρας ωστόσο έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας πως οι μετακινήσεις αποφασίζονται σε μια περίοδο όπου λόγω και της έξαρσης της εποχικής γρίπης, το Καραμανδάνειο θα βρεθεί αθωράκιστο σε μία κρίσιμη για την υγεία περίοδο.

Ωστόσο και πάλι το πρόβλημα θα διαιωνίζεται εάν σύσσωμη η τοπική Εκκλησία, η Περιφέρεια, ο Δήμος δεν πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγεία και ενωμένοι σαν μια γροθιά παραμείνουν εκεί μέχρι να έχουν σίγουρη λύση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ