2012-06-11 09:49:06
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΜΟΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Σε ΓΑΔΑ και Ηράκλειο Κρήτης ο Τσίπρας

Κοντούλη: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας χθες τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος πρόκειται για μια συνάντηση σε συνέχεια της συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους αρχηγούς των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

Χθες σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου».

Ο κ
. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί στις επικείμενες εκλογές ώστε να διεμβολίσει το  «τεχνητό σκηνικό δήθεν δικομματισμού που βολεύει αναμφίβολα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ». Ανέφερε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πόλος που βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, για να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι σταθμίζει τις καταστάσεις και καιροσκοπεί, ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. «Μπροστά σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται αντισυμβατικές, γενναίες, ενωτικές, εθνικές λύσεις που δεν διχάζουν την κοινωνία και ανακόπτουν τη βία», σημείωσε.

Σε αυτό το σημείο παρέπεμψε στα 8 σημεία για τη συμφωνία εθνικής ευθύνης που περιλαμβάνονται στη σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία, αλλά και ότι δεν θα αρκούσε ούτε η δύναμη μιας οριακής αυτοδυναμίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΕ «έχει μάθει το μάθημα» και ότι θέλει να δεσμευτούν και να υπογράψουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Σε ΓΑΔΑ και Ηράκλειο Κρήτης ο Τσίπρας

Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στην πλατεία Λιονταριών.

Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στη Χίο ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη δέσμευση ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για την ανάπτυξη των νησιών.

O κ. Τσίπρας, παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποδομές, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία για τον πληθυσμό των νησιών, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου στο ΦΠΑ που έχει καταργηθεί με το Μνημόνιο.

Είναι όμως η στιγμή της μεγάλης ιστορικής στροφής, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και υποδομών για τα νησιά. Για βιώσιμη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου και διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης. Με έναν δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας που θα αποκαταστήσει την ασφαλή και ουσιαστική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.

Κοντούλη: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρότασή μας στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της πολιτικής  οικολογίας για το πως θα παράγουμε και πως θα καταναλώνουμε», τόνισε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, η οποία μίλησε στο πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η κ. Κοντούλη επισήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κοιτούν ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ενώ υπογράμμισε ότι ο πολίτης θα πρέπει να πάρει υπόψη του τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

«Αν μια οικονομία δεν βασίζεται σε υγιή κοινωνία τότε αυτή η οικονομία δεν είναι στέρεη», είπε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της αρπαχτής».

Ξεκαθάρισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν πρόκειται να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς είναι πολιτικά και ιδεολογικά αντίθετοι, όπως ξεκαθάρισε ότι ούτε πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ