2012-06-11 09:48:37
Φωτογραφία για Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων
«Κόκκινο» χτυπάει η πολιτική αντιπαράθεση μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, με τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό Η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φούντωσε το Σαββατοκύριακο μετά την καταγγελία του κ. Μιχελάκη ότι σε δημόσια παρέμβασή του ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, οποίος -όπως σημείωσε- διατηρεί «προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα», «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως».

Σε δηλώσεις του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο ίδιος ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευκρίνισε ότι αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά όταν η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε στην εκλογική επιτροπή απερρίφθη.


Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του κ. Γ. Τόλιου στη ΝΕΤ ότι το κόμμα του «παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης», παλαιότερη τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή, αλλά και δηλώσεις του «καθοδηγητή του κ. Τσίπρα» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- κ. Ζίζεκ.

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του εκπροσώπου της ΝΔ.

Τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά καταδίκασε και ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του την Κυριακή από την Ηλεία, ορμώμενος από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα.

«Την ώρα που μια χώρα σαν την Ισπανία διαπραγματεύεται, εδώ πέρα, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να "τα σπάσουμε" με την Ευρώπη και να απομονωθούμε ως Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς, εκτός από το δρόμο της ανευθυνότητας, υπάρχει και ο δρόμος της ευθύνης», παρατήρησε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κρίση στην ευρωζώνη συνολικά είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που αποδομεί την Ευρώπη και φτωχοποιεί τους ευρωπαϊκούς λαούς, της πολιτικής δηλαδή που υπηρετεί η ΝΔ και τα αδελφά της ευρωπαϊκά κόμματα, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση ξέσπασε και ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς σε συνεργασία με το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα ».

«Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Αλ. Τσίπρα», απάντησε ο Περισσός.

«Εξάλλου», συνέχισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν».

«Ο καθένας αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη όπως νομίζει και πράττει ανάλογα», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε ότι «ο λαός είναι εκείνος που μας κρίνει όλους».

Πρόταση Βενιζέλου για συμφωνία εθνικής συνευθύνης

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή ο Ευάγγελος, Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας συμφωνίας εθνικής συνευθύνης» και γνωστοποίησε ότι έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς σχετική επιστολή με οκτώ σημεία πάνω στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

«Ζητούμε την ψήφο των πολιτών γιατί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει το ρόλο του και να επιβάλει την εθνική συνευθύνη», είπε χαρακτηριστικά και ανέλυσε τα οκτώ σημειά της πρότασης πάνω στην οποία ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπάρξει εθνική συνευθύνη:

1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.

2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

3. Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.

4. Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.

5. Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.

6. Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.

7. Συμφωνία για επενδύσεις.

8. Δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Οπως ανέφερε, δεν έστειλε την επιστολή στην κ. Παπαρήγα, καθώς είναι γνωστή και πάγια η θέση του ΚΚΕ για τη μη συμμετοχή την Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν την έστειλε ούτε στη Χρυσή Αυγή, η οποία «κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος».

Φ. Κουβέλης: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κυβερνηθεί η χώρα

Διακαναλική συνέντευξη έδωσε χθες και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικές σκοπιμότητες.

Στη συνέχεια παρουσίασε ένα σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης επτά θέσεων που αποτελεί την προγραμματική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι επτά θέσεις, τις οποίες ανέλυσε, αφορούν στην κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, την αποδέσμευση από το μνημόνιο ως το 2017, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αγροτική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου, την ασφάλεια των πολιτών και την μετανάστευση, την υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οικολόγοι Πράσινοι: Στόχος μια «αυτόνομη φωνή» στη Βουλή

«Στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι να έχουν μία αυτόνομη, καθαρή φωνή στη νέα Βουλή», δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Ιωάννα Κοντούλη σε συνέντευξη Tύπου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Η κ. Κοντούλη ξεκαθάρισε ότι «σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κορμό τη ΝΔ, οι οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν θέση», ενώ σε ένα πιθανό σχήμα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα δώσουν λευκή επιταγή». «Θα βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας, θα συζητήσουμε κι αν προκύψουν συναινέσεις, θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε υπό προϋποθέσεις», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου επισήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα ζητήσουν να μην ληφθούν μέτρα τον Ιούνιο, γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να δώσει άλλα.

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα

Τη ΓΑΔΑ θα επισκεφθεί το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 8:30 μ.μ. θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Μάριο Μόντι.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στον ΟΛΠ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ